K1 i Boks

(VIDEO) Jarrell Miller prekinuo šutnju: 'Doživotni izgon iz boksa? Niste normalni...'

Jarrell Miller
 Adrian DENNIS / AF
"Znam da zvuči ludo, ali pitajte se samo zašto bih se vratio i sve ovo svjesno napravio?"

Konačno smo dobili i prvu reakciju Jarrella Millera na pozitivni doping test koji je ponovno odgodio njegov povratak u boksački ring.

Neporaženi američki teškaš u svom je najnovijem prekršaju bio pozitivan na VADA-inom testiranju i to na zabranjenu supstancu GW1516, inače poznatu i pod nazivom endurobol. Samim time, on se 9. srpnja neće boriti s Jerryjem Forrestom.

Unatoč tome da je to već peti test koji je pokazao da 'Big Baby' ne zna igrati po pravilima, on tvrdi da nije namjerno u tijelo unio zabranjenu supstancu.

"Radi se o nečemu što sam nekako unio u sebe. Ne znamo još je li bilo kontaminirano, ali istražujemo slučaj. Sa svojim timom marljivo radim na raščišćavanju čitave situacije", izajvio je Miller razgovarajući s Fight Networkom.

"Nisam nikad svjesno unio steroid za poboljšanje performansi. Ne. Jesam li uzeo nešto za oporavak, za borbu s ozljedom? To jesam. Ali pred borbe, s ciljem da pobijedim ili možda tijekom trening kampa - to nisam nikad napravio", objašnjava Jarrell.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman rekao je Sky Sportsu da je Miller 'izbačen' iz WBC-a jer se nije uključio u njihov program za dopinška testiranja iako su mu već dvaput poslali sve potrebne papire.

"On je izvan naših planova tri godine jer smo smatrali da na rankingu nema mjesta za nekoga tko se nije priključio programu za testiranja. Dok je bio rangiran, poslali smo mu sve potrebne dokumente. Imao je tri mjeseca da ispuni papire, ali to nije učinio. Onda su tvrdili da nisu nikad ni dobili te papire. Ok, mi smo ih ponovno poslali, ali opet ih nisu ispunili", objašnjava Sulaiman.

S druge strane, Miller ostaje uporan u namjeri da dokaže kako nije kriv...

"Znam da zvuči ludo, ali pitajte se samo zašto bih se vratio i nešto ovakvo svjesno napravio pred povratnički meč? Pogotovo kad uzmemo u obzir financijske gubitke i ostale stvari s kojima sam se nosio u životu. Želim da se javnost to zapita", poručuje 'Big Baby'.

Novi Millerov test razbjesnio je fanove i boksačku zajednicu, a neki su otišli toliko daleko da su zatražili njegov doživotni izgon iz boksa.

"Prošlo mi je to kroz glavu, ali to se ne bi trebalo dogoditi. Spreman sam prihvatiti suspenziju i testirati se tijekom iste svakoga mjeseca. Ali da me se zauvijek izbaci iz boksa? Niste normalni ako to tražite. I ja sam bijesan, postoji objašnjenje i sa svojim pravnim timom radim na tome", zaključuje poznati teškaš koji je i 2019. bio pozitivan i to na nekoliko zabranjenih supstanci što ga je tada koštalo velikog meča s Anthonyjem Joshuom.

Linker
19. travanj 2024 04:43