K1 i Boks

(VIDEO) Jones i Tyson odradili potpisivanje ugovora, pojavila se i prva službena najava

Mike Tyson i Roy Jones Jr.
 screenshot/Instagram
Mike Tyson i Roy Jones Jr. 12. rujna sučelit će se u ringu, a trebali bi odraditi meč na osam rundi

Ovo više nisu samo glasine. Mike Tyson uistinu se vraća u ring, a to će napraviti četiri mjeseca nakon što je objavio kako je spreman posvetite se treningu te nakon toga odraditi neke ekshibicijske mečeve. U prvom trenutku nije shvaćen ozbiljno, no s vremenom se pojavilo sve više materijala s treninga nakon kojih su i najveći skeptici shvatili da "Iron Mike" ovog puta misli ozbiljno. 12. rujna svoju će namjeru provesti u djelo. Ako je vjerovati, prvi put, budući da je najavio nekoliko ekshibicijskih mečeva s ciljem prikupljanja novca koji bi donirao u humanitarne svrhe.

Nedugo nakon što je Kevin Iole s Yahoo Sportsa prvi objavio vijest o dogovaranju ovog meča, društvene mreže su "eksplodirale" te se pojavila gomila materijala. Ipak, onaj najrelevantniji pronađen je na službenom Instagramu Roya Jonesa Jr. On je prvo postavio plakat kojim je potvrdio dogovaranje meča, a nakon toga i snimku na kojoj vidimo Tysona i njega tijekom potpisivanja ugovora. Ova dva boksačka velikana odradili su to tijekom video chata.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Roy Jones Jr. (@royjonesjrofficial)

Nedugo nakon toga pojavilo se još informacija. Riječ je o ekshibicijskom meču na osam rundi, a rukavice u kojima će se boriti trebale bi biti veće od standardnih, odnosno 12 unci. Riječ je o rukavicama kakve se inače koriste većinom za sparinge. Boksači neće koristi kacige. Odmah je poznato i kako će se meč moći pogledati. Isti će biti prenošen putem Twittera uz PPV uslugu.

Da je sve već neko vrijeme bilo spremno i dogovoreno, dokazuje i prva službena video najava koja je nedugo nakon prvih vijesti objavljena.

Fanovi ipak ne bi trebali očekivati niti približna izdanja ovih boksača kao iz njihovih najboljih dana. To je najbolje objasnio Andy Foster, predsjednik kalifornijske komisije, koji je s dvojcem zapravo sve dogovorio.

"Ovo neće biti meč u kojem će jedan drugom pokušavati otkinuti glavu. Oni će se kretati kroz ring te time omogućiti fanovima da vide te legende na djelu", rekao je Foster.

Kako neki mediji prenose, u tjednima prije meča trebao bi se emitirati i najavni serijal, kojim bi fanovi mogli dodatno upoznati boksače i sve što su napravili u svojim trofejnim karijerama, no i to kakav im je život nakon njih.

Linker
19. travanj 2024 10:38