K1 i Boks

(VIDEO) Ngannou: 'Ne želim samo jedan boksački meč, imat ću cijelu boksačku karijeru!'

 Screenshot (YouTube)
Francis Ngannou silno želi još jednu priliku za napad na titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji. No, prije nego što se dočepa te pozicije, Kamerunac s francuskom putovnicom mora svladati opasnog Jairzinha Rozenstruika koji ga čeka u ožujku. "Predator" se upravo vratio u svoju stalnu bazu Las Vegas i kreće u pripreme za ovaj bitan i težak ispit.

"Neću lagati, tek sada krećem u kamp. Jučer sam se vratio iz Afrike, uživao sam u životu. Imam i druge stvari osim borbi, a to je život. Malo sam uživao, brinuo sam se o obitelji. Tako da upravo sada krećem u kamp koji će trajati osam tjedana. To je sasvim dovoljno", rekao je Ngannou novinarki Helen Yee.

No, Ngannou i dalje ne odustaje od profesionalnog boksa i paralelne karijere. Uostalom, njegovi borilački počeci su i vezani za šakački sport. Što misli o meču Fury vs. Wilder II koji ćemo uskoro pratiti i koji je glavna vijest američkih sportskih medija?

"Prema tome što se dogodilo u prvom meču i ovaj bi dvoboj mogao otići do odluke. Wilder je sjajan nokauter, ali Fury je izdržljiv, dobar je tehničar i može primiti udarac. To su dva svjetska prvaka, sjajna boksača, vjerujem da će meč otići do odluke", neodlučan je bivši UFC izazivač.

"Očekujem da ću boksati protiv ili jednog ili čak obojice u 'crossover' meču jednog dana. Želim se baviti i boksom, zaista želim imati boksačke mečeve u svom rezimeu", nastavio je Kamerunac.

Upitan tko bi bio njegov prvi protivnik, Ngannou odgovara:

"Ne znam koga bih želio za prvog protivnika. Ne bih volio samo jedan meč, nego pravu karijeru. Možda će biti kratka, ali bila bi boksačka karijera. Moguće je paralelno gurati i jedno i drugo jer je boks dio MMA sporta, samo što morate malo više vremena posvetiti boksu u tom periodu."

Kada bi ga mogli prvi put vidjeti u boksačkom ringu?

"Ne znam kada bi to moglo biti. Ali čim dobijem šansu, učinit ću to...", zaključuje.

Linker
26. travanj 2024 20:07