K1 i Boks

Whyte ponovno spominje Miočića i Ngannoua! Evo zašto je 'Predatora' nazvao 'kukavicom'

 Screenshot (YouTube)
Jedan od najboljih boksača svijeta Dillian Whyte nedavno je otkrio da bi se volio okušati u UFC-u. Teškaš iz Brixtona tom je prigodom prozvao Stipu Miočića i Francisa Ngannoua kojeg je nazvao 'kukavicom', a sada je čitava priča dobila nastavak.

U tekstu koji je objavio The Sun, 32-godišnji boksač ponovio je svoju želju i ponovno u prvi plan ubacio već spomenute UFC-ove nokautere samo što je ovoga puta i objasnio zašto se ranije obrušio kamerunsko-francuskog borca.

"Nisam trenirao kickboxing ili MMA već neko vrijeme, ali to je za mene poput vožnje bicikla. Čim se ponovno uhodam bit ću spreman za dominaciju", poručio je Whyte kojemu spomenuti borilački sportovi nisu strani.

Naime, Dillian je prije boksačke karijere bio uspješni kick-boksač s 20 pobjeda i jednim porazom u K1 disciplini, a čak je u tom poglavlju svoje karijere postao dvostruki teškaški prvak Velike Britanije i osvajač europskog K1 naslova. S druge strane, u MMA-u je odradio samo jedan meč (2008.) u kojem je za svega 12 sekundi nokautirao Marka Strouda.

"Prvak Stipe Miočić i Francis Ngannou su elita u tom sportu i morao bih poraditi na 'grapplingu' i hrvanju. Ali znam da bih na nogama i boksanjem u rukavicama od 4 unce mogao nokautirati bilo kojeg TOP 10 teškaša. U tim kavezima odvijaju se petominutne runde s non-stop kretanjem, udaranjem, hrvanjem... Nije to šala, ali imam bolje ručne vještine od bilo koga tamo. Oni pokušavaju biti dobri u što više segmenata borbe, a to ostavlja rupe u njihovoj igri", dodao je Whyte.

Obvezni WBC-ov izazivač u teškoj kategoriji potom je objasnio zašto je ranije Ngannoua nazvao 'kukavicom'.

"To sam napravio jer za nekog 193 centimetra visokog i 115 kilograma teškog nije pokazao dovoljno srca u svoja dva poraza. Imao je 10 pobjeda zaredom, većinu je ostvario u prvoj rundi protiv prosječnih boraca, a čim je napravio iskorak - odmah je doživio dva poraza (Stipe Miočić i Derrick Lewis, op.a.). To se dogodilo čim je ispred sebe imao nekoga tko nije samo stajao i primao udarce. On je nešto spominjao boksački meč, ali nikad nije mene spomenuo. Čak ni nakon što sam ga javno nazvao kukavicom. To vam sve govori", poručio je Whyte dodavši da mu se i dalje sviđa ideja dolaska u UFC: "Ako bih postao teškaški prvak u oba sporta, postigao bih nešto čemu nitko dosad nije ni blizu došao."

Whyte se, podsjetimo, u ovim trenucima priprema za svoj boksački meč koji ga čeka u srpnju i u kojem će mu suparnik biti opasni Alexander Povetkin.

Linker
23. travanj 2024 10:01