K1 i Boks

'Wilder je najveća kukavica u današnjem boksu'

 Screenshot YouTube
Manje od 24 sata otkako je potvrđen dugoiščekivani revanš Deontaya Wildera i Tysona Furyja, na društvenim mrežama se oglasio još jedan elitni teškaš. Dillian Whyte odlučio je iskoristiti vruću boksačku temu kako bi javno kritizirao aktualnog WBC-ovog prvaka.

Poznato je kako Whyte već duže vrijeme pokušava osigurati meč s 'Brončanim bombarderom'. On u posljednje vrijeme svoju želju za okršaj s američkim nokauterom temelji na činjenici da je WBC-ov privremeni prvak i osoba će nakon 22. veljače i Wilderovog revanša s Furyjem biti obvezni WBC-ov izazivač.

Udarač iz Brixtona nedavno je čak izjavio kako zna da "WBC pritišće Wildera na meč s njim, ali da on to iz nekog razloga odbija učiniti."

"On bježi i konstantno se skriva. Ne znam, možda ću do borbe doći samo ako ga zaskočim u nekom baru, prebijem ga, ukradem mu titulu i nestanem u noći", još je početkom prosinca govorio Whyte da bi se sada oglasio na društvenim mrežama. Tko zna, možda se do posljednjeg trenutka nadao da će propasti dogovor Wildera i Furyja pa ga je službena potvrda njihovog okršaja dodatno pogodila.

"Nagrada za najveću kukavicu u današnjem boksu odlazi Deontayu Wilderu. Ta kukavica još uvijek nije pronašla hrabrosti za meč sa mnom, a broj sam jedan već više od dvije godine", žestoko će Dillian.

Whyte je inače na impresivnom nizu od 11 pobjeda, a jedini poraz u karijeri nanio mu je Anthony Joshua u prosincu 2015. godine. Whytea smo posljednji put u akciji gledali početkom mjeseca kada je u Saudijskoj Arabiji jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Mariusza Wacha.

Linker
17. travanj 2024 00:06