K1 i Boks

Wilder smjenjuje trenera koji je ubacio ručnik!? 'Imao sam još pet rundi, bio sam u meču'

 John Gurzinski / AFP
Čini se da bi Deontay Wilder mogao smijeniti pomoćnog trenera Marka Brelanda koji je proteklog vikenda u ring ubacio ručnik i tako zaustavio meč svog borca i novopečenog prvaka Tysona Furyja.

Da Wilder razmišlja o smjeni pomoćnog trenera, zaključak je britanskih medija poput Independenta i Daily Maila koji se pozivaju na intervju 'Brončanog bombardera' za Yahoo Sports u kojem on žestoko kritizira Brelanda.

"Uzrujan sam zbog Marka zbog jedne jednostavne činjenice - pričali smo o tome puno puta i ne radi se o nečemu emocionalnom. Ovo je stvar principa. Raspravljali smo o takvim situacijama čak i godinama unatrag. Rekao sam da kao ratnik, prvak, vođa i vladar želim izaći na svom štitu. Ako već znam pričati o tome da sam spreman ući u ring i ubiti čovjeka, onda poštujem i obrnutu situaciju. Znači, rekao sam svom timu da nikad, bez obzira na to kako stvari izgledaju, ne ubacuju ručnik. Zašto? Jer sam poseban. Imao sam još pet rundi. I bez obzira na to kako sam izgledao, bio sam još uvijek u tom meču", ispričao je Wilder Yahoo Sportsu.

Da shvaća što stoji iza Brelandovog poteza, Wilder je potvrdio u nastavku:

"Jasno mi je da je pazio na mene i pokušao napraviti ono što je u njegovim očima bilo ispravno, ali ovo je moj život i moja karijera. On mora poštovati moje želje", zaključio je 34-godišnjak iz Alabame.

Podsjetimo, Breland je meč odlučio prekinuti sredinom sedme runde u trenucima kada je Fury u potpunosti dominirao i diktirao događanja u ringu. Odluka je to s kojom se, osim Wildera, nije složio ni glavni trener Jay Deas.

Linker
26. travanj 2024 16:20