Zločesti dečko britanskog boksa blizu ugovaranja meča protiv Canela

Blizu je konačni dogovor oko idućeg meča najpopularnijeg boksača svijeta, Saula 'Canela' Alvareza. Čini se kako je Billy Joe Saunders boksač koji je spreman prihvatiti uvjete Golden Boy Promotionsa i očekuje se da tijekom današnjeg dana bude sve dogovoreno.

Nakon što su propali pregovori oko meča protiv Ryote Murate u Japanu, a čini se da se do dogovora nije uspjelo doći niti s Callumom Smithom, Billy Joe Saunders trebao bi biti idući protivnik Canela Alvareza. Ime je to koje se od početka spominjalo, no nikad u prvom planu, budući da su gore spomenuti boksači iz nekih razloga ipak bolje kotirali. No, Saunders je strpljivo čekao situaciju u kojoj će se meč ponuditi njemu i čini se kako je to dočekao.

 

29-godišnji Canelo Alvarez (53-1-2, 36 KO) tako bi trebao svoj idući meč odraditi u super srednjoj kategoriji gdje će braniti WBA Regular titulu. No, osim toga bi trebao napasti i onu po WBO koja je u vlasništvu njegovog protivnika. Bit će mu to prvi nastup nakon studenog i pobjede nad Sergeyem Kovalevim putem koje je uzeo titulu i u poluteškoj kategoriji, no trenutno ne postoje pretpostavke da bi je uskoro mogao i braniti.

30-godišnji Billy Joe Saunders (29-0, 14 KO) je kao što je gore spomenuto trenutni vlasnik WBO titule super srednje kategorije. Osim po svom za sada još uvijek neporaženom nizu, poznat je i kao "bad boy" britanskog boksa pa tako pamtimo njegove teške i primitivne uvrede upućene Gennadyju Golovkinu, ali i situaciju s vaganja kad je njegov sin šakom u međunožje udario tadašnjeg Billyjevog protivnika Williea Monroea Jr. Posljednji ispad napravio je u Kazahstanu, kad se usred priredbe popeo u ring te prozvao Gennadyja Golovkina. Protiv Kazahstanca se ipak neće boriti nego bi mogao imati financijski čak i jači meč. Prema Boxrecu, Saunders je trenutno četvrti boksač svijeta ove kategorije.

Meč bi se trebao održati 2. svibnja u sklopu Cinco de Mayo blagdana, a kao mjesto održavanja trenutno najbolje kotira Las Vegas.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!