K1 i Boks

Zločesti dečko britanskog boksa blizu ugovaranja meča protiv Canela

 IAN KINGTON/AFP | Osvaldo Aguilar/Mexsport/AFP
Blizu je konačni dogovor oko idućeg meča najpopularnijeg boksača svijeta, Saula 'Canela' Alvareza. Čini se kako je Billy Joe Saunders boksač koji je spreman prihvatiti uvjete Golden Boy Promotionsa i očekuje se da tijekom današnjeg dana bude sve dogovoreno.

Nakon što su propali pregovori oko meča protiv Ryote Murate u Japanu, a čini se da se do dogovora nije uspjelo doći niti s Callumom Smithom, Billy Joe Saunders trebao bi biti idući protivnik Canela Alvareza. Ime je to koje se od početka spominjalo, no nikad u prvom planu, budući da su gore spomenuti boksači iz nekih razloga ipak bolje kotirali. No, Saunders je strpljivo čekao situaciju u kojoj će se meč ponuditi njemu i čini se kako je to dočekao.

29-godišnji Canelo Alvarez (53-1-2, 36 KO) tako bi trebao svoj idući meč odraditi u super srednjoj kategoriji gdje će braniti WBA Regular titulu. No, osim toga bi trebao napasti i onu po WBO koja je u vlasništvu njegovog protivnika. Bit će mu to prvi nastup nakon studenog i pobjede nad Sergeyem Kovalevim putem koje je uzeo titulu i u poluteškoj kategoriji, no trenutno ne postoje pretpostavke da bi je uskoro mogao i braniti.

30-godišnji Billy Joe Saunders (29-0, 14 KO) je kao što je gore spomenuto trenutni vlasnik WBO titule super srednje kategorije. Osim po svom za sada još uvijek neporaženom nizu, poznat je i kao "bad boy" britanskog boksa pa tako pamtimo njegove teške i primitivne uvrede upućene Gennadyju Golovkinu, ali i situaciju s vaganja kad je njegov sin šakom u međunožje udario tadašnjeg Billyjevog protivnika Williea Monroea Jr. Posljednji ispad napravio je u Kazahstanu, kad se usred priredbe popeo u ring te prozvao Gennadyja Golovkina. Protiv Kazahstanca se ipak neće boriti nego bi mogao imati financijski čak i jači meč. Prema Boxrecu, Saunders je trenutno četvrti boksač svijeta ove kategorije.

Meč bi se trebao održati 2. svibnja u sklopu Cinco de Mayo blagdana, a kao mjesto održavanja trenutno najbolje kotira Las Vegas.

Linker
19. travanj 2024 13:38