UFC

Menadžer otkrio Costine probleme uoči borbe i zaključio: 'Dogodila se velika taktička pogreška'

Israel Adesanya i Paulo Costa
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Plan je postojao, ali se taktika se morala promijeniti u trećoj minuti prve runde"

"Nešto se dogodilo uoči borbe", rekao je Paulo Costa nedugo nakon što ga je aktualni prvak Israel Adesanya u potpunosti izdominirao i tako zaustavio njegov pohod na tron srednje kategorije.

Što je pod time Brazilac mislio, nikome nije bilo jasno, a onda se o svemu oglasio Costin menadžer Wallid Ismail.

"Nije to bio 'Borrachinha'. Osim što to s taktičke strane nije bila dobra izvedba, imao je i problem što se posljednji dan nije odmorio. Došlo je o pogreške u taktici, a dogodilo se i to s oporavkom. Promjena vremenske zone utječe na ljude. Oni koji puno putuju to dobro znaju. Ali nema opravdanja. Pored svega ovoga, Israel se jako dobro borio", rekao je Ismail u razgovoru za AG Fight.

Adesanya ne samo da se borio dobro, bila je to jedna od najboljih izvedbi jednog UFC-ovog prvaka te potpuna dominacija od prve do devete minute kada je i prekinut jedan od najiščekivanijih okršaja godine. Mnogi su očekivali puno više od izazivača, ali 'The Last Stylebender' je održao svoju riječ i s lakoćom pokazao da je trenutno najbolji borac srednje kategorije.

Danas, kada pogleda na tu borbu, Ismail smatra kako se u istoj dogodila jedna velika taktička pogreška.

"Trebao je promijeniti taktiku onog trenutka kada ga je Adesanya počeo udarati u mišić lista. Plan je bio da bude pribran u prve dvije runde, a onda u nastavku krene po nokaut. No, taktika se morala promijeniti u trećoj minuti prve runde. Ili ga srušiti, prebiti... U svakom slučaju napraviti nešto jer je bilo jasno da neće moći primiti toliko udaraca u mišić lista. Izdržao je samo zbog vrlo debele kože. Bila je to velika taktička pogreška", zaključio je menadžer brazilskog nokautera.

Costa je nakon prvog poraza u karijeri odmah zatražio revanš, no čini se da će UFC ipak otići u drugom smjeru. Naime, još se u nedjelju nakon završetka priredbe pričalo da bi idući izazivač mogao biti uspješniji iz meča Jareda Cannoniera i Roberta Whittakera, dvojca koji će se obračunati 24. listopada na velikom UFC-u 254.

Linker
27. travanj 2024 07:14