Ostalo

'Mighty Mouse' izabrao svog GOAT-a i svima objasnio što sve mora imati najbolji borac svih vremena!

Demetrious Johnson
 The Yomiuri Shimbun / AFP
Iako bi neki i njega proglasili najboljim, Johnson nije htio stavljati svoje ime na sami vrh te liste

Posljednjih tjedana MMA zajednicom dominira rasprava o tome tko je najbolji borac svih vremena. Nekako tu najviše prostora dobivaju Khabib Nurmagomedov i Jon Jones, a sada se javio i Demetrious Johnson te javno podijelio svoje mišljenje.

'Mighty Mouse' kao da je nepravedno izostavljen iz takvih rasprava i kao da je većina zaboravila da je do kontroverznog poraza od Henryja Cejuda bio najbolji 'pound-for-pound' borac svijeta. No, Johnson ne želi stavljati sebe na vrh liste oko koje se podiže velika prašina, već kao najboljeg vidi najdominantnijeg poluteškaša u povijesti - Jona Jonesa!

"Jones po meni mora biti broj 1. Pogledajte samo njegovu vladavinu. Vidio sam ga i kako trenira i kako je prije pobjeđivao toliko sjajnih poluteškaša. Mislim i da postoje sportaši koji su na dobrom putu. Ako bi se Khabib nastavio boriti i ako bi odradio još pet, šest ili sedam borbi, onda bih definitivno i njega ubacio u ovaj razgovor. Što se mene tiče, ja volim vidjeti dugovječnost. Volim vidjeti dominaciju. Dugovječnost je velika stvar. A kada pogledate Jona Jonesa, mislim da on ima 15 nastupa u borbama za naslov? Puno je tu posla da se ostane motiviran, da ostanete na vrhu i nastavite pobjeđivati. Mislim i da je Israel Adesanya na dobrom putu. Pobijedi li prvaka u poluteškoj i bude li se borio s Jonesom, definitivno će biti na dobrom putu", izjavio je Johnson u razgovoru za MMA Junkie.

Iako je dugovječnost bitan faktor, Johnson smatra da ne može biti i jedini. On od GOAT-a želi vidjeti i druge stvari.

"Je li ovo natjecanje u popularnosti? Što vas zapravo stavlja u raspravu o najvećem svih vremena? Za mene je to dugovječnost, koliko si borbi za naslov odradio, ali treba uzeti po malo i od svega ostalog. Zato ću ja, recimo, staviti i Gegarda Mousasija u tu raspravu. Jer kada gledam njegove borbe, uvijek si kažem: 'Pa vidi taj rad ruku, taj grappling, te zahvate... On može sve. Pogledajte i Jonesa. Njegov grappling, njegov rad ruku, njegove zahvate, koliko je dugo bio prvak...", zaključio je Demetrious.

34-godišnji Amerikanac bivši je UFC-ov prvak koji je svoje posljednje nastupe upisao pod okriljem singapurskog ONE Championshipa.

Johnson je tijekom dosadašnje karijere zabilježio 30 pobjeda, tri poraza i jedan neodlučeni ishod. Kao UFC-ov prvak u muha kategoriji svoju titulu obranio je čak 11 puta, a toliko obrana ima još samo Jones.

Linker
26. travanj 2024 13:16