Ostalo

Benjamin Šehić ugovorio novi meč: Bosanskohercegovački teškaš nastupit će već za tjedan dana

Benjamin Šehić

 Instagram (benjamin Šehić)
29-godišnji teškaš iz Bosne i Hercegovine tražit će prekid gubitničkog niza

Podosta iznenađujuće, samo tjedan dana uoči Ares FC 21 eventa došla je vijest kako će na toj priredbi nastupiti i Benjamin Šehić, poznati bosanskohercegovački teškaš.

Šehićev protivnik na priredbi koja će se održati za točno tjedan dana bit će Mamadou Mbaye, borac koji dolazi iz Francuske i ovo će mu biti profesionalni MMA debi. Nemamo previše informacija o Šehićevom protivniku, a jasno je kako ‘‘Benjo‘‘ ima veliku prednost u iskustvu.

Iza Šehića je devet profesionalnih MMA nastupa u kojima je upisao pet pobjeda i četiri poraza. Benjamin je MMA karijeru započeo 2020. godine i brzo je upisao četiri uzastopne pobjede. 2022. godine dobio je priliku boriti se za pojas prvaka Aresove teške kategorije, ali Danilo Suzart porazio ga je većinskom odlukom sudaca.

Nakon poraza od Suzarta, uslijedio je podosta težak period za Šehićevu karijeru. Tri poraza u naredna četiri nastupa upisao je bosanskohercegovački borac, a na pobjedu čeka još od 12. mjeseca 2022. godine. ‘‘Benjo‘‘ je tada porazio Badra Medkourija ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a meč se također održao unutar Ares FC organizacije.

Šehić je u kavezu Aresa odradio četiri borbe, a njegov uspjeh trenutno je polovičan. Osim Suzarta, porazio ga je i Alexander Soldatkin.

Trenutno posljednji nastup Šehić je upisao krajem desetog mjeseca prošle godine. Mario Pinto (8-0), neporaženi prvak LFL organizacije pobijedio je Šehića tehničkim nokautom u trećoj rundi. ‘‘Benjo‘‘ je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza i nadamo se kako dolazi kraj gubitničkom nizu ovog 29-godišnjeg teškaša.

Meč protiv Mbayeja ugovoren je na ‘‘short notice‘‘, ali Šehić bi trebao biti favorit protiv debitanta i vjerujemo da će njegova ruka biti podignuta na priredbi koja će se održati 2. svibnja (peti mjesec).

Linker
25. travanj 2024 17:57