Ostalo

ATT zbog Covingtona uveo posebno pravilo koje prestaje vrijediti u samo jednom slučaju

 ROSLAN RAHMAN / AFP
American Top Team uveo je novo pravilo - 'trash talk' među njihovim borcima od sada je zabranjen, a iznimka se može napraviti samo ako imaju službeno dogovoren međusobni okršaj.

Potez je ovo na koji se slavna dvorana odlučila nedugo nakon što je Colby Covington žestoko zaprijetio Jorgeu Masvidalu, ali i izveo veliki verbalni napad na bivšu UFC-ovu prvakinju Joannu Jedrzejczyk.

"Postalo je osobno i mislim da je pogrešno. Mislim i da sam ja napravio pogrešku. Trebao sam to odmah zaustaviti, a ovako je došlo do toga da utječe na rad trenera, trening partnera, atmosferu u dvorani... Upravo smo zbog toga uveli novo pravilo. Sada postoji pravilo o razgovoru između ljudi iz tima, osim ako nemate dogovoren meč jer onda očito postoji potreba za nekakvom promocijom", objasnio je u razgovoru za MMA Fighting Dan Lambert, vlasnik ATT-a, a potom se osvrnuo i na nedavni događaj s Covingtonom:

"Ne znam je li do ovog došlo zbog toga što je Colby prekinuo primirje koje sam uspostavio između njega i Poiriera ili zbog razgovora između njega i Joanne. Možda je problem širi i sve se događa i zbog drugih stvari koje su pogodile naš sport i naše živote. Zašto sam dozvolio da to postane atrakcija? Možda je djelomično problem i u tome što sam toliki fan kečera i na neki mi se način sviđa promotivna strana i trash talk. Ovo ide na moju dušu. Tu sam za***ao. Nisam smio dopustiti da dosegne ovu razinu. Moj je zadatak da zaustavim gluposti koje stvaraju nered u dvorani. Mislim da sam napravio pogrešku", izjavio je Lambert pa dodao bitno upozorenje za svoje borce:

"Opcija nema, neće se tolerirati kršenje ovog pravila. Ako ga se ne budete pridržavali, slobodno možete otići negdje drugdje. Pojedinac nije veći od tima", zaključak je njegove poruke.

Linker
26. travanj 2024 06:27