Ostalo

Bader najavio kad će se idući put boriti, Fedorov štićenik ga upitao ima li hrabrosti

Ryan Bader i Vadim Nemkov
 screenshot/Youtube
Dvostruki Bellator prvak, Ryan Bader, objavio je kad će se idući put boriti te koju će titulu prvaka tim putem braniti. Nije dugo trebalo da mu se javi potencijalni protivnik Vadim Nemkov, inače štićenik borca preko kojeg je do teškaške titule Bader došao, Fedora Emelianenka.

Ryan Bader protekle je dvije godine proveo u osvajanju Grand prix turnira teške kategorije, čime je postao prvak te u jednoj obrani upravo te titule. Kroz cijelo to vrijeme Bellator mu je tolerirao činjenicu da titulu prvaka poluteške kategorije nije branio od studenog 2017. godine. No, sad je došlo vrijeme i za to.

Bader (27-5) je putem svog Instagram profila najavio kako će iduću borbu odraditi u travnju i da će tim putem braniti titulu prvaka do 93 kilograma, što je zapravo bio jedini logičan slijed događaja ako ga promocija i dalje namjerava držati kao prvaka dvije divizije.

Što se tiče protivnika, opcija su zapravo dvije. Prva je Rizinov prvak Jiri Prochaska, koji je najavio kako bi mogao pristupiti Bellatoru, dok je drugi Vadim Nemkov. Ovaj 27-godišnji Rus uspješno je gradio svoj status dok se Bader obračunavao s teškašima. Četiri puta nastupio je u Bellatoru i ostvario je četiri pobjede, među kojima su one nad tri bivša prvaka. To su Liam McGeary, Phil Davis i Rafael Carvalho. On je Baderu ostavio i komentar na spomenutu objavu.

"Imaš li hrabrosti? Sjajno! Veselim se našoj borbi. Sad ćemo vidjeti možeš li ostati dobar kao do sada kad je budem ispred tebe", napisao mu je štićenik i sparing partner Fedora Emelianenka.

Naravno, posljednja će biti Bellatorova. Ako uspiju dovesti Prochasku, a spominje se kako su za njega zainteresirani UFC i PFL, on će vjerojatno uvjetovati borbu za titulu. Takva se opcija sviđa i Baderu, koji je češkog nokautera nedavno i sam pozvao u Bellator.

Linker
19. travanj 2024 10:27