Ostalo

Cage Warriors se ugledao na UFC, najavili priredbe na privatnoj lokaciji

Jedna od najvećih europskih borilačkih promocija, britanski Cage Warriors, najavila je kako će po uzoru na UFC svoje iduće priredbe odraditi na privatnoj lokaciji, neovisno o trenutnoj svjetskoj krizi uzrokovanoj borbi protiv COVID-19 bolesti.

Cage Warriors promocija trenutno ima status posljednje veće MMA promocije koja je odradila svoju priredbu prije nego su krenule zabrane i otkazivanja svih sportskih natjecanja. Prema najavama njihovog predsjednika Grahama Boylana, mogla bi biti i među prvima koje će se vratiti. Naime, on je putem Twittera najavio rješenje slično onom kakvo je danas detaljnije objasnio UFC.

"Priredbe u dvorana pred fanovima se neće dogoditi mjesecima, ali to ne može spriječiti mene i moj tim da osiguramo našim borcima platformu za natjecanje. Privatna lokacija riješena je za nekoliko Cage Warriors priredbi. Pritisnut ću to dugme kad vrijeme bude pravo i kad borci budu spremni", najavio je Boylan danas u svojoj objavi.

Boylanu i njegovoj promociji ovaj će posao svakako biti lakše odraditi nego UFC-u iz više razloga. Prvi je taj da u Europi ipak nije toliko kompliciran proces po pitanju održavanje priredbe niti postoji toliko raznih tijela i regulacija koje je potrebno zadovoljiti. Osim toga, većina Cage Warriors boraca dolazi iz Velike Britanije, dok je onaj ostatak gotovo u potpunosti iz europskih država pa bi svakako bilo manje probleme oko slaganja programa.

Budući da Boylan nije naveo kad bi se mogla održati njihova iduća priredba, također možemo pretpostaviti i da se radi o terminu kad situacija bude puno prihvatljivija nego sada. Naime, svima nam je već jasno kako su masovna okupljanja i sportske priredbe pred gledateljima možda i posljednja stvar koja će se vratiti u normalu. Neki čak prognoziraju kako u većini država tako što neće biti moguće do iduće godine. Irac na čelu ove promocije zbog toga sigurno razmišlja unaprijed, posebno nakon što je njihova posljednja priredba rezultirala samo pohvalama na račun akcije prikazane u borilištu.

Linker
27. travanj 2024 04:11