Coker oduševljen Newellom: 'Dogovaramo dugogodišnji ugovor, ovaj dečko je čudo!'

UFC mu je dao priliku, ali ga zapravo nisu htjeli. Predsjednik najljuće konkurencije Scott Coker, s druge strane, tvrdi - "ulazimo u Nick Newell biznis i tu ćemo biti godinama"!

Od kada se pojavio na MMA sceni borac s invaliditetom Nick Newell izaziva oprečne reakcije. Njegova dostignuća su iznimna i vrijedna divljenja, no Newell je riskantna investicija čega je UFC itekako bio svjestan. U konačnici su mu pružili priliku kroz "Contender" seriju, koju on sam nije uspio iskoristiti. Priča s Bellatorom je potpuno drugačija...

Newell je nedavno debitirao za promociju Scotta Cokera na Bellatoru 225, u meču koji mu ništa nije mogao garantirati. Trebao se svidjeti čelnicima da bi nastavili s njim suradnju pošto je ugovorno bio vezan tek za jedan jedini meč. Impresivna pobjeda i kvalitetan nastup su mu donijeli ugovor s drugom najboljom MMA promocijom na svijetu.

"Reći ću vam iskreno. Ovo je prvi put da sam zaista sjeo s Nickom i popričao. Njegova životna priča je nevjerojatna. To je čovjek s nevjerojatnom radnom etikom i neslomljivim duhom, koji je kroz svoj težak put razvio strašan karakter", izjavio je Coker za portal "MMAFighting" povodom produljenja suradnje s Newellom.

"Želim mu pomoći da nastavi biti ovako uspješan. Želim da nastavi svoj put prema konačnom cilju, a to je prilika da osvoji pojas prvaka. Nakon što smo se sastali, potpuno sam promijenio mišljenje o čitavoj situaciji. On je MMA borac, ja ga želim poduprijeti i dat mu priliku koju zaslužuje", dodao je predsjednik Bellatora.

33-godišnji Amerikanac u ovom trenutku ima 16 pobjeda i samo 2 poraza u profesionalnoj karijeri. Prvi poraz je stigao u meču za WSOF naslov protiv Justina Gaethjea, a drugi, onaj koji mu je uništio nade da bi mogao postati dio UFC-a, protiv Alexa Munoza.

"Trenutačno razgovaramo o ugovoru na više borbi i vjerujte mi kada kažem da ćemo dugi niz godina biti u Nick Newell biznisu", zaključuje Coker.

Za sada se ne zna kada ćemo sljedeći put vidjeti Newella u akciji. Sudeći prema riječima Scotta Cokera, vrlo skoro. To je odlična vijest za njegove mnogobrojne fanove, ali i za fanove Bellatora.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!