Ostalo

Conor McGregor donirao milijun eura za borbu protiv koronavirusa

Conor McGregor
 Screenshot/Instagram
Conor McGregor je od samog početka krize zbog širenja koronavirusa vrlo aktivan na društvenim mrežama ohrabrujući sunarodnjake u borbi protiv opasne bolesti.

Najveća MMA zvijezda današnjice u nekoliko je navrata pozvala Irce, ali i fanove širom svijeta da se pridržavaju uvedenih mjera zaštite od širenja koronavirusa, a sada se odlučila još aktivnije uključiti u humanitarne akcije.

Nakon što je na društvenim mrežama objavio video u kojim od irskih vlasti traži uvođenje potpunue karantene kako bi se zaustavilo širenje virusa, McGregoru se javio irski ministar financija Paschal Donohoe i zatražio pomoć od najplaćenijeg MMA borca svijeta. Zamolio ga je svojim utjecajem pomogne osvijestiti sugrađane koji su u velikom broju kršili uvedene mjere i zabrane te doprinijeli širenju koronavirusa u toj zemlji. McGregor mu je zahvalio na poruci, podsjetio na svoje ranije poruke irskom narodu te odlučio pomoći na konkretniji način - doniranjem novca za medicinsku i zaštitnu opremu lokalnim bolnicama.

"Conore, upravo sam pogledao tvoj video. Mogao bi reći nešto o tome kako potaknuti socijalno distanciranje. Čak i uz sve uvedene mjere ljudi moraju zadržati distancu, moramo poraditi s tinejdžerima i mladima, a mnogi od njih te slušaju. Upoznao sam tvoje kolegu Johna Kavanagha, mnogo sam naučio. Čestitam na svemu što si postigao i nadam se da ste ti i tvoja obitelj zdravi i sigurni", poručio je Donohoe, a Conor mu odgovorio da je nekoliko puta upozorio ljude na držanje udaljenosti, nedodirivanje lica i pranje ruku te da posebno ostanu oprezni uoči vikenda kada su društveni Irci bili na najvećem iskušenju.

"Danas kupujem milijun eura vrijednu zaštitnu opremu koja će biti dostavljena bolnicama u regiji Leinster, koja je najpogođenija. Gdje bismo bili bez tih hrabrih muškaraca i žena. Bog ih blagoslovio", napisao mu je McGregor u dužem odgovoru.

"Treba nam više jedinica na ulicama da uvedu karantenu. Zašto su još uvijek otvorena gradilišta? Moramo staviti zdravlje ispred bogatstva... Ni na aerodromima situacija nije dobra, ako ne i najgora. Jučer mi se prijatelj vratio s Tajlanda, dobio je papir od osoblja aerodroma koji nisu imali ni maske ni rukavice, prošao je kroz vrata i ušao u Irsku. To nije dovoljno!", napisao je McGregor i zatražio strože mjere na aerodromima "ako ih već ne možemo zatvoriti".

Linker
19. travanj 2024 05:42