Ostalo

Demetrious Johnson nije siguran hoće li se više ikad boriti

Demetrious Johnson
 The Yomiuri Shimbun / AFP
COVID-19 pandemija kod Demetriousa Johnsona dovela je do razmišljanja o eventualnom kraju karijere

U listopadu 2019. godine svoju je posljednju borbu odradio Demetrious "Mighty Mouse" Johnson. Bivši dominantni UFC-ov prvak savladao je tada Dannyja Kingada, čime je osvojio turnir muha kategorije ONE Championshipa, u koji je i ušao kao apsolutni favorit. Titulu koju je tim putem osvojio trebao je braniti protiv Adriana Moraesa, no onda se dogodila pandemija i svojevrsno "zaključavanje svijeta", nakon čega je borba otkazana. Od tada Demetrious odmara i trenira, no nije siguran kad bi se mogao boriti. Zapravo, strah ga je novog pogoršanja situacije.

"Nadam se da nećemo uskoro vidjeti COVID-22 ispred nas. Nikad ne znaš što će se dogoditi. Neću vam lagati, imao sam ugovorenu borbu u Jakarti, moja avionska karta bila je spremna i onda se sve ovo dogodilo. To je uzrokovalo da sam godinu dana bez nastupa. Počeo sam razmišljati o drugim stvarima. Dovoljno je da se pojavi neki novi virus i moja karijera je gotova. Razmišljao sam što ako se više nikad ne budem borio zbog ovog", rekao je 'Mighty Mouse' u razgovoru za MMA Junkie radio.

ONE je poput ostalih promocija krenuo s održavanjem svojih priredbi, no Johnsona još uvijek nema na niti jednom programu. Nije naveo zašto, ali može se pretpostaviti kako čeka povratak publike u dvorane. Osim toga, ponovio je kako ga je strah drugog virusa koji bi se nastavio na ovaj postojeći.

"Možda se više nikad neću boriti, dovoljno je samo da se pojavi COVID 2022 i sve je gotovo, nema priredbi. COVID-19 me prvobitno nije jako pogodio, nisam razmišljao o borbama. Bilo mi je važno samo da sam sa ženom i djecom, da im pomognem da budu uspješniji u školi. Naravno, važno je bilo i ostati zdrav, da mogu biti spreman kad dođe vrijeme. No, moram priznati da sam već kad je virus udario ušao u neki umirovljenički mod. Iskreno, ne znam kad bih se mogao ponovno boriti", dodao je.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, 34-godišnji Johnson upisao je 30 pobjeda, tri poraza i jednu neodlučenu borbu, a u UFC-u drži rekord najviše uspješnih obrana titule prvaka za redom.

Linker
23. travanj 2024 09:19