Ostalo

Douglas Lima o odlasku najdražeg rivala: 'Borba s Roryjem me promijenila, nadao sam se trilogiji'

Rory MacDonald i Douglas Lima
 Screenshot/Youtube
Bellatorov prvak u velteru Douglas Lima (32-7 MMA, 14-3 UFC) razočaran je odlaskom svog rivala Roryja MacDonalda (21-6-1 MMA, 3-2-1 BMMA) iz promocije nakon što je objavljeno da karijeru nastavlja u PFL-u.

MacDonald je nakon niza godina u UFC-u i Bellatoru, odlučio sreću potražiti u novoj organizaciji u kojoj će se boriti za pojas i milijun dolara nagrade. Na taj se potez odlučio nakon što mu iz Bellatora tjednima nije stizala nova ponuda.

MacDonald je u Bellatoru osvojio pojas prvaka u siječnju 2018. pobjedom protiv Douglasa Lime, ali je u posljednjoj borbi u listopadu od istog protivnika izgubio meč za titulu. Iako su se fanovi, pa i sam Lima, nadali trilogiji, do nje ipak neće doći.

"Razočaran sam, iznenadila me vijest. Nisam to očekivao. Imali smo neizvjesnu prvu borbu, druga je bila nešto bolja, ali ne toliko uzbudljiva. Mislio sam da ćemo odraditi i treću, ali nema veze. Još imam pojas. Samo to sam i želio", rekao je Lima.

"Prva me borba s Roryjem najviše promijenila. Bilo je tako neizvjesno, prava bitka. Puno sam toga više mogao napraviti, ali nisam zbog mentalne blokade. Ali učim iz svojih borbi, ta me borba promijenila i pomogla mi je mnogo. Više sam naučio boreći se protiv njega nego protiv bilo koga drugoga. I pobijedio sam ga u revanšu. Moram mu biti zahvalan. Naučio me puno u prvoj borbi. Nikada to neću zaboraviti. Pomoglo mi je tijekom karijere, ali sada je to poglavlje zatvoreno", dodao je Lima.

Linker
24. travanj 2024 15:43