Ostalo

(FOTO) Kharitonov ispričao pozadinu incidenta i pokazao kako izgleda poslije napada UFC-ovog borca

Sergei Kharitonov
 Instagram
"Ja sam utrenirani sportaš, a našao sam se u ovoj situaciji..."

Ruski MMA veteran Sergei Kharitonov javio se iz bolnice i nešto detaljnije opisao napad, ali i priču koja stoji iza incidenta s UFC-ovim borcem Adamom Yandievom.

Yandiev je, podsjetimo, Kharitonova napao i teže ozlijedio na prošloga petka održanoj Battle of Champions priredbi u Moskvi.

Kharitonov je zbog posljedica napada završio u bolnici, a prema informacijama koje je sam otkrio pretrpio je frakturu sljepoočne kosti i lom nosa.

Kharitonov tvrdi da je sukob proizašao iz duga koji Yandiev ima prema njemu, a koji je nastao tako što mu je on pomogao u financiranju trening kampa na Tajlandu. Navodno je Yandievu pomogao i naknadno, ali je, jednom kada su zahtjevi postali sve učestaliji, upozorio prijatelje da mu ne posuđuju novac.

Prepričavajući incident iz Moskve, Kharitonov je za YouTube kanal Alexandera Lutikova, prema prijevodu RT.com portala, otkrio da ga je Yandiev zatražio da popričaju izvan dvorane, a potom ga i upitao: 'Dugujem li vam novac?"

Kada je Kharitonov odgovorio potvrdno, Yandiev ga je navodno izvrijeđao, a potom i pogodio s dva udarca.

40-godišnji Rus tvrdi i da je Yandiev u napadu vjerojatno koristio bokser.

"Osjetio sam da me udario s nečim, nečim u lijevoj ruci. Znam da on uvijek sa sobom nosi bokser..."

Kharitonov se svojim fanovima, ali i svim sportašima obratio i preko svog Instagrama.

"Želim se obratiti svim profesionalnim sportašima! Nikada ne koristite svoju snagu izvan sportskih dvorana, koristite je samo u slučajevima kada su vaši bližnji ugroženi. Najstrašnije je kada su ljudi u dvoranama posebno pripremljeni za počinjenje zločina. Treneri su ti koji trebaju identificirati takve pojedince i izbaciti iz dvorane. Ja sam utrenirani sportaš, a našao sam se u ovoj situaciji. Barem sam na tri mjeseca ostao bez nastupa, a tu su frakture, modrice... Učite iz tuđih grešaka", poručio je Kharitonov, a onda i uz fotografiju dodao da bi ipak potpuno spreman mogao biti tek za nekih pola godine.

Linker
19. travanj 2024 03:10