Ostalo

Francuska legalizirala MMA!

Posljednja sportska velesila u kojoj je MMA još uvijek ilegalan napokon će promijeniti svoj službeni stav prema tom borilačkom sportu. Naime, od 2020. godine MMA bi trebao postati legalan u Francuskoj.

Ministarica sporta pri francuskoj vladi, Roxana Maracineanu, otkrila je kako će od 2020. godine MMA biti legalan sport u jednoj od najvećih i najbogatijih država Europe. Otkrila je kako će on 1. siječnja 2020. godine MMA u Francuskoj biti priznat kao amaterski i profesionalni sport te da će sve biti regulirano putem saveza i internacionalnih tijela.

Sjajna je to vijest za državu koja je dala borce poput Cheicka Konga, Francisa Carmonta, Nordinea Taleba, Cyrillea Diabatéa, braće Lapilus i mnogih drugih, a opće je poznato kako je upravo iz Pariza svoju profesionalnu MMA karijeru započeo Francis Ngannou. Također, na ovu vijest je automatski pozitivno reagirao UFC.

"UFC je vrlo sretan zbog današnje objave francuske ministrice sporta, što je zapravo prvi korak prema prepoznavanju MMA-a i intergracije istog u francuski sport i ekonomski sustav. Pobliže ćemo pratiti situaciju oko prihvaćanja MMA-a i cijelog procesa prilagodbe. Naša globalna ekspertiza im je na raspolaganju", izjavio je za ESPN UFC-ov potpredsjednik Lawrence Epstein.

Francuska je ogromno sportsko tržište te svakako može biti i dobar poligon za borce iz raznih država, prije svega onih iz Afrike koji u posljednje vrijeme itekako pokazuju koliko kvalitetni mogu biti. Glory je u Francuskoj već standardni domaćin, a nema sumnje kako će i UFC iskoristiti prvu pravu priliku za smjestiti se na njihovo sportsko tržište.

Linker
20. travanj 2024 06:06