Ostalo

Gegard Mousasi: Lovato je bio očito dopingiran

Mousasi vs. Lovato
Gegard Mousasi prošlog je mjeseca ostao bez naslova Bellatorovog prvaka srednje kategorije. Bolji od njega bio je Rafael Lovato Jr. Mousasi je sad napokon taj poraz prokomentirao. Rekao je kako je siguran da je njegov protivnik bio dopingiran.

Čini se kako Gegard Mousasi nije lako prešao preko poraza koji ga je koštao titule Bellatorovog prvaka. U borbi protiv Rafaela Lovata Jr. odradio je slabe prve dvije runde, nakon toga se vratio u trećoj, dominantno odradio četvrtu i onda na veliko iznenađenje ponovno bio slab u petoj te je tako doživio poraz. Borbu do sada nije komentirao, sve do gostovanja na Vechtersbazen Podcastu u Nizozemskoj.

"Trebao sam pobijediti u ovoj borbi, iako je bilo očito kako je Lovato na dopingu. Već prije borbe sam rekao čovjeku iz komisije kako je očito da nešto uzima. On me samo potapšao po ramenu, rekao kako će biti testiran na dan borbe i otišao", prokomentirao je Mousasi svoju posljednju borbu.

"Već ranije sam poslao poruku Scottu Cokeru u kojoj sam mu rekao kako sam vidio Lovatovu fotografiju na kojoj on ne izgleda prirodno. Rekao je da će me nazvati, no od tada nisam od njega čuo apsolutno ništa", još je rekao, dodavši: "Ja sam čist borac i samo želim da takvi budu i moji protivnici."

Ovo nije prvi put da Gegard nakon poraza izlazi s takvim optužbama. Nakon UFC poraza od Lyota Machide, svog je protivnika optužio da je bio namazan uljem, da bi kasnije i njega optužio na doping. Posebno je likovao oko dvije godine kasnije, kad je Machida uistinu bio pozitivan na testu. Uostalom, sad bi mogao dobiti revanš.

"Ukoliko moja iduća borba ne bude revanš protiv Lovata, čini se da bih se mogao boriti protiv Machide, još jednog korisnika dopinga", rekao je Gegard na kraju.

Mousasi je inače fanovima jedan od omiljenih boraca, no ovakvo ponašanje nakon borbe bi moglo dovesti da izgubi neke od njih. Nebitno o tome govori li istinu ili ne, dok se nekome nešto ne dokaže, on je čist borac. A Mousasi u tom slučaju ispada samo loš gubitnik.

Linker
20. travanj 2024 14:19