Ostalo

Khabibov otac ipak je pozitivan na koronavirus? 'Više nije u komi, ali još uvijek ne može pričati'

Abdulmanap i Khabib Nurmagomedov
 Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
"Situacija kod Abdulmanapa Nurmagomedova, oca i trenera UFC-ove superzvijezde Khabiba Nurmagomedova, još uvijek je ozbiljna te se zbog srčanog udara kojeg je navodno izazvao COVID-19, nalazi u moskovskoj bolnici", piše ruski RT.com

Iako je u četvrtak stigla vijest da se Abdulmanap probudio iz kome, njegov prijatelj Ramazan Rabadanov u petak je za Sport Express potvrdio kako je situacija s njegovim zdravljem i dalje ozbiljna.

"Više nije u komi, ali i dalje ne može pričati. Situacija s njim je ozbiljna i to je sve što znamo. I ja sam bolestan te sam se već javio doktoru", otkriva Rabadanov.

RT u svom tekstu ističe i da je Telegram kanal 'Baza' stigao do informacija po kojima je 57-godišnjem Nurmagomedovu po dolasku u moskovsku bolnicu dijagnosticiran COVID-19. A to je informacija koja ranije nije bila poznata...

Otac UFC-ovog prvaka je, podsjetimo, još krajem travnja hospitaliziran u Mahačkali nakon što su se kod njega pojavili simptomi upale pluća. Abdulmanap je tada nedugo nakon dolaska u bolnicu testiran i na koronavirus, ali taj je test tada bio negativan. No, njegovo stanje se s vremenom pogoršalo pa je posebnim letom prebačen u Moskvu gdje se i dan danas nalazi.

Zdravstveni problemi Khabibovog oca privukli su veliku pozornost borilačke zajednice pa tako Abdulmanapu ovih dana sa svih strana pristižu poruke podrške.

"Molim se za oporavak Abdulmanapa Nurmagomedova. To je čovjek zaslužan za ogroman broj svjetskih prvaka u više različitih disciplina. Pravi genije borilačkog sporta. Vrlo sam tužan što sam čuo ovu vijest. U ovom trenutku moje su molitve uz obitelj Nurmagomedov", glasila je nedavno objavljena poruka Conora McGregora koji je samo jedan od mnogih koji su u ovim teškim trenucima uz slavnu borilačku obitelj.

Linker
20. travanj 2024 07:17