Ostalo

Nakon otkazivanja posljednje borbe, Paul Daley najavio umirovljenje

Paul Daley
 screenshot/YouTube
Uskoro će završiti borilačka priča Paula Daleya, britanskog borca i jednog od najvećih nokautera

Nakon nesretnih okolnosti koje su se pojavile slijedom problema u skidanju kilograma, zbog kojih je bio prisiljen otkazati borbu na posljednjoj Belllatorovoj priredbi, Paul Daley odlučio je polako privesti svoju 17 godina dugu borilačku karijeru kraju. Popularni britanski veteran odlučio je to obznaniti putem objave na Instagramu, najavivši kako će odraditi još oproštajnu borbu.

"Zauvijek samuraj. No, uskoro ću svoj mač staviti na odmor. Nakon diskusija i pažljivih razmatranja opcija s mojom obitelji, odlučio sam kako će moja iduća borba u Bellatoru biti i posljednja. Borit ću se u međukategoriji do 79 kilograma. Protivnik i lokacija će uskoro biti potvrđeni. Biram zdravlje ispred bogatstva. Nemojte se nikada kompromitirati!", napisao je Daley u objavi na Instagramu kojom je otkrio svoje namjere.

Vrlo bogata, ali i kontroverzna karijera je iza ovog britanskog nokautera, svakako jednog od većih koje je borlački sport u ovom stoljeću upoznao. Karijeru je započeo 2003. godine, kombinirajući MMA i kickboxing. 2006. godine u oba je sporta držao vrijedne titule, Cage Rage i King of the Ring promocija. Na MMA se u potpunosti bazirao 2008. godine, prelaskom u EFC promociju te godinu dana kasnije u UFC. Tamo se predstavio s dvije nokaut pobjede te je uparen s Joshem Koschekom u borbi za prvog izazivača. Tu borbu je izgubio, no izgubio je i kontrolu budući da je Koscheka udario s leđa nakon što je borba već bila gotova. Instantno je dobio otkaz iz UFC-a uz poruku Dane Whitea kako se u Octagonu više nikad neće boriti.

Počeo je tad kombinirati nastupe u Strikeforceu i BAMMA promociji, uz jedan nastup u Bellatoru. 2014. godine vratio se i kickboxingu te smo ga mogli gledati u FFC-u, gdje je savladao Mirana Fabjana. 2015. godine se u Bellatoru ponovno u potpunosti vratio MMA-u te je u njihovom kavezu od tada odradio 11 borbi, čime je bio jedan od aktivnijih boraca u promociji.

Među najveće pobjede u karijeri svakako mu vrijedi ubrojati one koje je ostvario nad Duaneom Ludwigom, Martina Kampmanna, Jorgea Masvidala, Lorenza Larkina i Ericka Silve. Kao kickboksač ostvario je 20 pobjeda i tri poraza, dok je u MMA borbama upisao 42 pobjede, 17 poraza i dvije neodlučene borbe.

Linker
18. travanj 2024 12:31