Ostalo

Ortiz bijesan radi oduzimanja pobjede protiv bivšeg kečera, navodno pao na doping testu!

Alberto Del Rio i Tito Ortiz
 screenshot/Youtube
Bivši UFC prvak Tito Ortiz nije nimalo sretan radi odluke Komisije u državi Teksas, koja mu je recentno poništila posljednju pobjedu (prosinac 2019.) protiv Alberta Del Ria.

Podsjetimo kako su Ortiz i i bivša pro-hrvačka zvijezda Del Rio predvodili prvi PPV program promocije Combate Americas, a Ortiz je do pobjede došao gušenjem nakon nešto više od tri minute akcije u prvoj rundi. No, Komisija u Teksasu je naknadno poništila pobjedu i rezultat preinačila u "no decision", odnosno u meč "bez odluke". Nisu navedeni posebni razlozi za to, a tek je istaknuto da je to učinjeno nakon dodatnih istraga. Moguće je da je Ortiz bio pozitivan na doping testu, o čemu bi mogli saznati više informacija u narednim danima.

U petak se pojavila informacija na nekim američkim portalima (ESPN je najugledniji među njima) da je Ortiz zaista pao na doping testu i da je to razlog radi kojeg je Komisija preinačila konačni rezultat. Navodno u njegovom tijelu nisu pronađeni anabilički steroidi, nego neke druge zabranjene supstance. Do sada u karijeri 45-godišnjak nikada nije pao na doping testu, a prema izvještaju ESPN-a, navodno je izvijestio Komisiju o supstanci koju koristi. Niti to mu očito nije bilo dovoljno da zadrži pobjedu protiv Del Rija.

No, kao što smo rekli na startu ovog teksta, Ortiz nije nimalo sretan epilogom pa je na društvenim mrežama svoj stav odlučio javno izraziti.

"Ova tvrdnja je sranje, to što je odluka promijenjena. Ovo je tužan način da netko dobije pozornosti na moj račun", napisao je Član UFC-ove Kuće slavnih na svom službenom Instagramu.

Umjesto tri pobjede zaredom, bivši UFC prvak sada ima dvije; onu protiv Chaela Sonnena i posljednju protiv Chucka Liddella. Napomenimo da je Alberto del Rio ujedno i direktor u promociji Combate. 2003. godine ga je u Prideovom ringu brutalnim nokautom pobijedio Mirko Filipović.

Linker
19. travanj 2024 21:31