Ostalo

Legendarni UFC-ov borac besplatno radi u srednjoj školi: ‘Ovo mi je važno, možda ću nekom djetetu spasiti život‘

Tito Ortiz i hrvački tim srednje škole Ida S. Baker

 SCREENSHOT/INSTAGRAM (IDA S. BAKER) Screenshot/instagram (ida S. Baker)
Tito Ortiz volontira kao trener hrvanja u srednjoj školi na Floridi

U povijesnim knjigama slobodne borbe Tito Ortiz upisan je kao jedan od UFC-ovih pionira, bivši prvak (pet obrana naslova) poluteške kategorije, te jedna od prvih velikih zvijezda koju je iznjedrila najjača svjetska MMA organizacija, a čije je suparništvo s Chuckom Liddellom obilježilo ranu fazu američke promocije. U prosincu 2019. godine posljednji je put ušao u oktogon (i pobijedio Alberta Del Rija), a danas radi u srednjoj školi Ida S. Baker (Cape Coral, Florida, Sjedinjene Američke Države) - i to potpuno besplatno.

Legendarni UFC-ov borac, naime, volontira u navedenoj školi gdje trenira hrvački tim. Cijela priča zakotrljala se nakon što su se njegovi sinovi bliznaci, Jesse i Journey, pridružili hrvačkoj momčadi početkom prosinca. Ortiz je nedugo potom ponudio svoje usluge školi, što je, dakako, bilo objeručke prihvaćeno.

"Rekao mi je: ‘Trenerice, ako trebaš pomoć, ja mogu pomoći‘, a moja prva reakcija je bila: ‘Ne možemo si priuštiti ovakvog trenera‘, na što mi je on odgovorio: ‘Ne, radit ću ovo besplatno‘", ispričala je školska trenerica Katarzyna Lapinska Jablonski za NBC, dok je Ortiz, koji je 2012. primljen u UFC-ovu Kuću slavnih, dodao:

"Važno mi je formirati ove mlade ljude, kao što je hrvanje i mene formiralo kao čovjeka. Kao borac se zovem Tito, ali moje pravo ime je Jakov (Jacob Christopher), a u Bibliji se Jakov borio protiv anđela. Anđeo ga je pobijedio i spasio mu život, tako sam i ja pronašao hrvanje koje mi je spasilo život. Ako ću imati, dakle, priliku pokazati djeci kako hrvati, možda ću i ja nekom djetetu spasiti život".

Što reći za kraj osim da je ovo jedna od onih priča kakve osobito volimo. Svaka čast, Tito, odnosno, Jakove, i naklon do poda!

Linker
27. travanj 2024 07:14