Ostalo

'Planina' protiv 'Zvijeri': Dogovoren boksački meč dva najjača čovjeka na svijetu!

Hafthor Bjornsson i Eddie Hall
 Instagram
Hafthor Björnsson i Eddie Hall, pobjednici natjecanja "Najjači čovjek na svijetu" za 2017. i 2018. godinu ugovorili su boksački meč. Ovaj poseban spektakl trebao bi se održati u rujnu iduće godine, pod svijetlima grada kao stvorenog za tako nešto, Las Vegasa.

Björnsson je zapravo puno poznati kao "The Mountain" iz Game of Thronesa, a na račun te uloge je to prihvatio kao svoj nadimak. Ovaj 31-godišnji 206 centimetara visoki i oko 200 kilograma teški Islanđanin pobjednik "World's Strongest Man" natjecanja postao je 2018. godine, dok je prošle godine zauzeo treće mjesto. Od 2012. godine do sada svaki put se plasirao u Top 3 čime drži najveću konstantu i neovisno o prošlogodišnjem rezultatu ga se smatra najboljim "strongmanom" na svijetu. Prema javno poznatim podacima, njegov dnevni unos kalorija iznosi nevjerojatnih 17 tisuća, a u treningu dnevno zna provesti između četiri i pet sati.

Godinu dana stariji, 15 centimetara niži te jednako toliko kilograma lakši Hall, do svoje je titule došao 2017. godine, dok je godinu ranije bio treći. U Velikoj Britaniji je izuzetno popularan, a dokumentarni film "Born Strong", u kojem se pojavio uz Bjornssona, Briana Shawa i Zydrunasa Savickasa bio je veliki hit. Procijenjen je na oko 4 milijuna dolara, čime je dvostruko bogatiji od globalno poznatijeg Islanđanina.

Iako su prvi razgovori o tome krenuli još prošle godine, do dogovora ovog meča zapravo je došlo prije tri dana, kad je Björnsson ušao u Guinnessovu knjigu rekorda nadmašivši rezultat koji je četiri godine držao upravo Hall. U "mrtvom dizanju" podigao je 501 kilogram, čime je nadmašio 500, koliko je 2016. godine podigao njegov veliki konkurent. Hall je najavio kako će krenuti u novi lov po taj rekord, no protiv svog rivala će odraditi i boksački meč.

Otkriveno je kako će se "najteži boksački meč u povijesti", kako je službeno nazvan i na plakatu, održati u rujnu iduće godine. Ne bi tu trebalo biti zle krvi, budući da su njih dvojica jako dobri prijatelji koji se druže na natjecanjima, ali isto tako su obojica više puta otkrili kako su još veći rivali i kako zapravo jedan drugog guraju prema još boljim rezultatima. Niti jednom niti drugom nema ništa draže od pobjede u bilo kakvom međusobnom ogledu, a posebno ako to bude unutar boksačkog ringa dok ih promatra cijeli svijet.

Kako je do meča preostalo još poprilično dugo vremena, ostaje nam vjerovati da će se dobro pripremiti i da na kraju to neće biti samo show za publiku koja je spremna platiti velike cifre da ih vidi na djelu, nego da će uistinu i borilački sladokusci imati što za vidjeti.

Linker
18. travanj 2024 01:30