Ostalo

Randy Couture otkrio koliko je bio blizu smrti: 'Da nisam donio tu odluku, ne bih preživio'

Randy Couture
 Instagram
Prošlo je mjesec dana otkako je legendarni Randy Couture doživio srčani udar. Otkrio je kako se jako dobro oporavlja i kako mu se život zapravo vratio u normalu. Ali, isto tako je iznio jedan podatak iz kojeg zaključujemo kako cijela stvar nije bila niti približno bezazlena.

Couture se prošlog tjedna pojavio u javnosti po prvi put nakon vijest o infarktu koji ga je pogodio i nakon kojeg je operiran. Poteškoće je osjetio nakon treninga i ispričao je kako je odluka da posjeti liječnika bila ono što mu je spasilo život.

"Odlučio sam otići u bolnicu jer sam osjećao bol u prsima koja nikako nije prolazila. Čim su me primili rekli su mi da imam srčani udar i odmah sam završio na operacijskom stolu. Liječnici su mi rekli kako sam mogao umrijeti da sam došao samo 30 ili 40 minuta kasnije", ispričao je Couture u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Nije poznato kakvom tretmanu je bio podvrgnut, odnosno jesu li mu liječnici uspjeli riješiti problem bez ugradnje stentova. No, svjestan je kako će se do kraja života morati čuvati, ali i da je ovo mogao spriječiti samo da je ranije reagirao.

"Sad sam odlično i osjećam se sjajno. Zapravo sam trebao prorijediti svoju krv još puno ranije. Bio sam u petak na pregledu i sve je normalno, kao ranije", razveselio je svoje fanove nekada legendarni borac, a danas komentator PFL promocije.

Osim što je iza sebe ostavio ogromnu karijeru, Couture je pokrenuo jednu od najvećih dvorana u Las Vegasu, Xtreme Couture. Ta dvorana dala je mnoge velike borce i nekoliko UFC prvaka poput Mieshe Tate i Forresta Griffina.

Linker
26. travanj 2024 02:56