Ostalo

‘Znam da UFC ima prevelik ego da bi to dopustio, šteta što fanovi nikada neće vidjeti tako nešto‘

Francis Ngannou i Jon Jones

 Aaron Litz/Zuma Press/Profimedia
Legenda sporta tvrdi kako je u MMA-u suradnja između različitih borilačkih organizacija nemoguća stvar, pogotovo s UFC-om

Svijet mješovitih borilačkih vještina umalo je izgubio razum kada se pojavila mogućnost borbe između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa prošle godine.

Nažalost za sve, ta se borba nije približila realizaciji. Umjesto toga, Ngannou je potpuno napustio UFC dok je držao naslov u teškoj kategoriji. Upražnjeno mjesto dovelo je do toga da je Jones preuzeo tron pobjedom gušenjem u prvoj rundi protiv Ciryla Ganea u ožujku 2023. godine.

Unatoč Ngannouovom prelasku u Professional Fighters League (PFL), promocija je nastavila s povremenim nagovještajima o želji za organiziranjem tog "borilačkog sna". Međutim, vrlo je malo vjerojatno da će se to dogoditi, a bivši trostruki UFC prvak u teškoj kategoriji, koji je postao komentator za PFL, Randy Couture, vjeruje da zna razlog zašto je tako.

"Znam da UFC ima prevelik ego da bi to dopustio", rekao je Couture za MMA Fighting. "Zato se za mene nikada nije dogodila borba s Fedorom Emelianenkom. Jer je M-1 htio napraviti međupromocijsku suradnju, a UFC to nikada neće dopustiti.‘‘

"Ne vidim da će prvak UFC-a ikada dobiti priliku boriti se s prvakom iz PFL-a ili bilo koje druge organizacije, i to je tako nažalost", zaključio je. "Šteta je što fanovi nikada neće imati priliku vidjeti takve borbe. To je jedan od nedostataka i problema u našem sportu trenutno."

Govoreći o svojoj potencijalnoj borbi protiv Emelianenka, predložena superborba bila je jedan od najvećih u MMA-u koja se nikada nije dogodila. Ponekad stvari jednostavno nisu suđene iz ovog ili onog razloga, a divizija teške kategorije povijesno je akumulirala više takvih slučajeva nego što bi to obožavatelji borilačkih sportova željeli.

Linker
12. rujan 2024 10:43