Ostalo

Roy Nelson vraća se u borilište protiv ubojitog Fedorovog učenika

Roy Nelson i Valentin Moldavsky
 screenshot/YouTube
44-godišnji Roy Nelson vraća se za dva tjedna u Bellatorov kavez borbom protiv Valentina Moldavskog

Legendarni "Big Country" trenutno se nalazi unutar niza od četiri poraza, no to ga nije spriječilo da prihvati borbu protiv 16 godina mlađeg borca u sjajnoj formi. Nelson i Moldavsky susresti će se već 21. kolovoza na Bellator 244 priredbi, koja će se održati u njihovom trenutno stalnom odredištu, Mohegan Casinu u Uncasvilleu.

Priredba je to koju predvodi borba za titulu poluteške kategorije između Ryana Badera i Vadima Nemkova pa ne čudi što se i Moldavsky našao na tom programu. Naime, on i Nemkov su dva glavna učenika velikog Fedora Emelianenka i u Bellatoru im jako dobro ide. Nemkov je izborio borbu za titulu, a pobjedom nad Nelsonom bi to vjerojatno napravio i Moldavsky. On je u Bellatorovom borilištu do sada odradio četiri borbe te je u svima slavio, a profesionalni omjer iznosi mu 9-1.

Profesionalni omjer iskusnog Nelsona je 23-18, no za pobjedu ne zna još od rujna 2017. godina, kad je u debiju unutar Bellatora savladao Javyja Ayalu. Nakon toga je spojio poraze od četiri veterana, Matta Mitrionea, Mirka Filipovića, Sergeija Kharitonova i Franka Mira, no unatoč tome prihvatio je ovaj izazov mladog lava iz Rusije. Vrlo hrabro od veterana, no i uz veliku mogućnost da ga ovaj pošalje u mirovinu.

Za istu priredbu automatski je najavljena još jedna borba. Bivša prvakinja perolake kategorije, Julia Budd, borit će se protiv Jessice Miele.

Linker
15. travanj 2024 13:31