Ostalo

Ryan Bader brani teškašku titulu protiv Cheicka Konga na Bellatoru 226

 Screenshot
Bellatorov prvak u dvije kategorije Ryan Bader vraća se u akciju. Svoju teškašku titulu branit će 7. rujna u glavnoj borbi Bellator 226 priedbe u San Joseu protiv veterana sporta Cheicka Konga.

Za 36- godišnjeg prvaka bit će to prvi nastup otkako je u siječnju na Bellatoru 214 za 35 sekundi nokautirao legendarnog Fedora Emelianenka u finalu turnira teške kategorije. Bader uživa od nizu od sedam pobjeda koji se proteže još na njegove dane u UFC-u.

Kao član Bellatora u teškoj kategoriji je uz Emelianenka porazio Matta Mitironea i Muhammeda Lawala, dok je u poluteškoj slavio protiv Lintona Vassella i Phila Davisa. Profesionalni omjer trenutačno mu iznosi 27 pobjeda uz pet poraza.

Kongo se također nalazi u impresivnom nizu te je neporažen u posljednjih osam nastupa. Zadnju borbu odradio je u veljači na Bellatoru 216 u Uncasvilleu gdje je nastupio odmah prije Mirka Filipovića i Roya Nelsona. Tamo je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Vitalyja Minakova u meču za status prvog izazivača teške kategorije. 44-godišnji veteran u karijeri je ostvario 30 pobjeda uz deset poraza i dvije neriješene borbe.

Linker
20. travanj 2024 12:23