Ostalo

Službeno je: Fedor protiv Rampagea u legendarnoj Saitami

Fedor vs. Rampage
 Instagram
Sada je i službeno - dvije Pride legende Fedor Emelianenko i Quinton Rampage Jackson će 29. prosinca u Saitama Super Areni međusobno ukrstiti rukavice. Bit će to najvjerojatnije združena priredba japanskog RIZIN-a i američkog Bellatora.

Bellator je na svom službenom Instagramu u ponedjeljak objavio "da stižu u Japan".

"Stižemo u Japan. Posljednji Imperator će se sučeliti s Rampageom 29. prosinca", stoji u tekstu pored službenog plakata eventa na kojem ne piše broj, ali stoji nekoliko zanimljivih informacija.

Prije svega da se radi o "main eventu", odnosno o glavnoj borbi priredbe. A onda i da će se raditi o priredbi "Bellator vs. RIZIN", što bi moglo značiti da ćemo vidjeti i obračune Bellatorovih i RIZIN-ovih prvaka o čemu se već neko vrijeme šuška (posebno o Baderu i Prochazki).

Ranije se moglo čuti da će ovaj meč biti oglašavan kao ujedno i posljednji u Fedorovoj karijeri. Rusa smo posljednji put u akciji gledali u samom finalu teškaškog Grand Prixa u Bellatoru kada je poražen nokautom od Ryana Badera. To je bio prvi poraz za slavnog Rusa nakon dva uzastopna slavlja (Mir, Sonnen), a nakon još jednog bizarnog poraza od Matta Mitrionea. Naime, u meču protiv Badera Emelianenko je pao od prvog udarca koji je Bader bacio, a u meču protiv Mittrionea je pao "dvostruki nokdaun" nakon čega se Mitrione brže pribrao i s još dva udarca dovršio velikog Fedora. 42-godišnji Rus u profi karijeri ima 38 pobjeda i 6 poraza. Iako se nakon posljednjeg poraza još jednom špekuliralo da bi to mogao biti i njegov konačni borilački kraj, Emelianenko je odlučio dodatno produljiti karijeru unatoč tome što više nije niti sjena "Posljednjeg Imperatora".

"Rampage" s druge strane, u zadnjem nastupu ima pobjedu protiv Wanderleija Silve s Bellatora 206. Od kada je stigao u promociju Scotta Cokera (s jednim izletom natrag u UFC), Jackson ima pet pobjeda i dva poraza. Ukupno u karijeri ima 38 pobjeda i 13 poraza.

Linker
18. travanj 2024 04:52