Ostalo

Soldić u KSW 53 glavnoj borbi nakon ozljede 'Pudziana', programu dodan povratak dvostrukog prvaka

Ivan Dijaković i Roberto Soldić
 screenshot/KSW
Velike i važne promjene doživio je program KSW 53 priredbe, koja se 21. ožujka održava u Lodzu. Nakon ozljede Mariusza Pudzianowskog, borba Roberta Soldića i Mariusa Žaromskisa postala je glavna borba ove priredbe, a svoje mjesto na programu našao je povratak neporaženog dvostrukog KSW prvaka, Mateusza Gamrota.

KSW je jučer službeno objavio kako je KSW 53 priredba ostala bez nastupa njihove najveće lokalne teškaške zvijezde, Mariusza Pudzianowskog, koji je trebao predvoditi program borbom protiv Quintona Domingosa. Bivši "strongman" naveo je ozljedu kao razlog otkazivanja borbe, no nisu poznati detalji o kakvoj je točno ozljedi riječ. Poljaci su ekspresno reagirali te presložili program uz dodavanje jedne poljskoj publici izuzetno uzbudljive borbe.

Ono najvažnije je zapravo promjena u glavnoj borbi priredbe. Tamo će se sad naći Roberto Soldić i Marius Žaromskis, koji su ujedno sudionici jedine borbe za titulu na programu. Soldić tako postaje glavne borba KSW priredbe po prvi put nakon dvije godine. Zanimljivo je da je to mjesto imao u svojoj prvoj borbi u promociji, kad je oduzeo pojas prvaka Borysu Mankowskog, a onda i u drugoj, kad je poražen od Dricusa Du Plessisa. U međuvremenu je odradio još četiri borbe, no niti jednom u "main eventu", kao što to nije prvobitno planirano niti sada.

Da bi poljska publika ostala zadovoljna, KSW se pobrinuo objavom povratka dvostrukog prvaka Mateusza Gamrota. Neporaženi (15-0) nositelj pojasa prvaka perolake i lake kategorije u privremenu je mirovinu otišao u prosincu 2018. godine. Iako nije specificirao kad će se točno vratiti, promocija svojoj 29-godišnjoj zvijezdi nije oduzela niti jednu od njegovih titula nego su u međuvremenu Salahdine Parnasse i Norman Parke postali privremeni prvaci. Ovog puta on se vraća za borbu koja kao svoj ulog neće imati pojas, a suprotstavit će mu se Edimilson "Kevin" Souza (18-5). Riječ je o 35-godišnjeg brazilskom borcu, bivšem Jungle Fight prvaku koji je od 2013. do 2015. godine bio član UFC-a. Startao je tamo s tri pobjede, uključujući dva brutalna nokauta, da bi onda uslijedio poraz prekidom od Chasa Skellyja. Pravi šok dogodio se tek nakon toga, budući da ga je UFC tada otpustio, unatoč tome što je smatran jednim od najvećih nokaut umjetnika na svijetu. Otišao je tad u Bellator, gdje je poražen od Patrickyja Freirea, da bi potpis ugovora s KSW-om došao nakon dvije pobjede ostvarene u Brazilu. Od svojih 18 pobjeda, 15 je ostvario nokautom.

KSW 53 za sada sadrži osam borbi, a u regiji će posebno popraćeni biti nastupi Stipe Bekavca i Denisa Stojnića. Ispod teksta pogledajte cijeli program. Iz promocije su otkrili kako popis vjerojatno još uvijek nije kompletiran.

KSW 53 - Popis borbi

Roberto Soldic (17-3) vs. Marius Zaromskis (22-9)

Michal Materla (27-7) vs. Patrik Kincl (22-9)

Mateusz Gamrot (15-0) vs. Edimilson Souza (18-5)

Michal Wlodarek (8-2) vs. Denis Stojnic (13-3)

Stjepan Bekavac (19-10) vs. Przemysław Mysiala (23-10-1)

Daniel Torres (10-4) vs. Vojto Barborik (12-1)

Kamil Szymuszowski (17-6) vs. Albert Odzimkowski (11-4)

Gracjan Szadzinski (8-3) vs. Bartlomiej Kopera (9-5)

Linker
26. travanj 2024 11:20