Ostalo

Tito Ortiz ugovorio borbu protiv bivšeg maskiranog Cro Copovog protivnika iz Pridea

Tito Ortiz i Alberto Del Rio
Combate Americas promocija odlučila je u svom kavezu upariti dva poznata imena za koje nismo vjerovali kako ćemo ih ikad više vidjeti u slobodnoj borbi. UFC-ova legenda Tito Ortiz borit će se protiv Alberta Del Ria, borca kojeg najbolje pamtimo kao maskiranog protivnika Mirka Filipovića s Pride Bushido 1 eventa.

Iako je nakon podosta neuspješne (s promotivne strane) borbe protiv Chucka Liddella, u organizaciji Oscara De La Hoye i njegovog Golden Boy promotionsa, Tito Ortiz izjavio kako mu je to vjerojatno bila posljednja borba, 44-godišnji legendarni borac ipak će pokušati još barem jednom razveseliti svoje fanove. Naime, potvrdilo se kako su špekulacije o njegovom potpisu ugovora s Combate Americas promocijom istinite, a sad je otkriveno i protiv koga će se u njihovom kavezu boriti.

Ortiza su uparili protiv Alberta Del Ria, borca kojeg iz Pridea možda pamtite pod nadimkom Dos Caras Jr. Zapravo se radi o njegovom "kečerskom" imenu, budući da je riječ o poznatom meksičkom "luchadoru" koji je kasnije stvorio respektabilno ime i u američkim hrvačkim promocijama. Najbolje ga sigurno pamtite kao protivnika Mirka Filipovića s Pride Bushido 1 priredbe. Bilo je to u listopadu 2003. godine, a Cro Cop je danas 42-godišnjeg borca nokautirao udarcem nogom u glavu nakon samo 40 sekundi. Del Rio je tim putem ušao u povijest kao prvi čovjek u povijesti Pridea koji je nastupio pod maskom.

Borio se Del Rio nakon te borbe još neko vrijeme u MMA-u, no posljednji nastup imao je 2010. godine. MMA je napustio nakon što je počeo nastupati u WWE promociji, no početkom ove godine najavio je povratak upravo kroz Combate Americas promociju. Sad znamo i protiv koga će to biti.

Datum za ovu borbu nije poznat, no Ortiz je otkrio kako je ugovor potpisan i da će se borba održati u međukategoriji do 97 kilograma.

Linker
19. travanj 2024 02:46