Ostalo

Tito Ortiz vjeruje da može pobijediti Jona Jonesa

Mike Tyson i Tito Ortiz
Legendarni UFC borac, Tito Ortiz, vjeruje kako i dalje ima ono što je potrebno za biti UFC prvak, odnosno za savladati Jona Jonesa. Kaže kako bi jedino morao uzeti nekoliko mjeseci za pripremiti se.

Tito Ortiz produžio je svoju karijeru potpisavši ugovor s Combate Americas promocijom, gdje ga čeka borba protiv Alberta Del Ria. Bit će to zanimljiva borba dva veterana, iako Ortiz na sebe ne gleda kao takvog. On čak vjeruje kako i dalje može biti na vrhu pa čak i da bi mogao savladati Jona Jonesa.

"Mislim kako bih protiv Jonesa prošao bolje nego Daniel Cormier. To je zbog toga što je Cormier niži tip većih nogu i većeg torza. On je velik, stvarno velik tip. Jon Jones je visok i dugačak. Ušao bih u njega i iskoristio bih poziciju. Mislim kako bih imao velike šanse savladati ga", rekao je Tito Ortiz tijekom gostovanja u emisiji Domenicka Natija.

Dodao je kako ipak postoje neki preudvjeti da bi u tako nećemu uspio. 44-godišnji legendarni prvak i član UFC-ove Kuće slavnih opisao je o čemu je riječ.

"Ukoliko bih imao pravi kamp, kao posljednji put kad sam se pripremao 18 tjedana, sto posto sam uvjeren kako ga mogu pobijediti. Još se nitko nije borio protiv Jonesa tako da mu se unio u lice i tamo ostao. Svi se pokušavaju izvana nadmetati s njim, a on je jednostavno predugačak da bi ti to uspjelo. To vam govorim kao trener i kao borac, to je način kako ga pobijediti. To mora biti netko dovoljno agresivan da drži borbu aktivnog, gura ga po kavezu i učini da se neugodno osjeća", iznio je mišljenje s kojim će se neki možda i složiti.

Ipak, za tako nešto je ipak potrebno biti jako brz i eksplozivan borac, što ovaj veteran sigurno više nije. Nije loše vjerovati u sebe i tako se puniti samopouzadnjem, no možemo biti sretni što tako nešto ipak nećemo gledati. Ispred Jona Jonesa je nekoliko borbi protiv mladih lavova u naponu snage koji samo čekaju svoju priliku.

Linker
20. travanj 2024 13:39