Ostalo

(VIDEO) Alexander Emelianenko teško poražen prekidom na ACA 107 priredbi

 screenshot
Težak i ružan poraz doživio je Alexander Emelianenko od Magomeda Ismailova na ACA 107 priredbi

U petak je u ruskom Sočiju održana ACA 107 priredba predvođena borbom Magomeda Ismailova i Alexandera Emelianenka, a Ismailov je slavio prekidom u trećoj rundi nakon teških batina koje je nanio iskusnijom i poznatijem, no u ovom trenutku ipak lošijem Emelianenku.

Iako inače većinom nastupa u srednjoj i poluteškoj kategoriji, 175 centimetara visoki Ismailov pripremio je sjajnu taktiku koja mu je donijela prednost kroz većinu borbe, a dominaciju je konačno kapitalizirao u trećoj rundi, odnosno otprilike minutu i pol prije kraja borbe. Našao se na Emelianenku te ga je počeo pogađati teškim udarcima, ostavivši 38-godišnjeg Aleksa krvavog lica. Sudac mu je dao svaku moguću priliku da se vrati u borbu, no bilo je gotovo. Aleksander je zapravo već ranije bio gotov i Ismailov je mogao početi slavio svoju 16. pobjedu u karijeri, u kojoj je tek tri puta doživio poraz. Ujedno je 36-godišnjem borcu iz Moskve to bila deseta pobjeda u nizu.

Emelianenko je nastupio po prvi put nakon travnja 2018. godine i neodlučene borbe protiv Tonyja Johnsona te se nikako nije dobro proveo. Zapravo, može se reći da je izgledao vjerojatno najlošije otkako se 2017. godine vratio borbama. Uostalom, ovo mu je i prvi poraz u tom razdoblju, a doživio ga je tako što je 18 centimetara nižem borcu više puta dozvolio da u parteru završi u dominantnoj poziciji. Tada bi uslijedile kanonade udaraca tijekom kojih se Aleksander ipak dovoljno aktivno branio da ne bi došlo do ranijeg prekida. Ipak, sucu nitko ne može zamjeriti na odluci, budući da je Emelianenku svakako bilo dosta, a u borbi ga je dalje držala tek ona poznata borilačka ludost.

S ove priredbe vrijedi spomenuti i sjajnu predstavu bivše UFC-ove uzdanice, Magomeda Bibulatova, koji je prekidom u prvoj rundi svoj omjer doveo na 16-2, a impresivan je bio i velteraš Abubakar Vagaev koji je savladao Gadzhimurada Khiramagomedova te je svoj omjer doveo na 18-3.

Linker
16. travanj 2024 00:10