Ostalo

(VIDEO) Bellator 253: Briljantni A.J. McKee pregazio još jednog elitnog borca

McKee vs. Caldwell
 screenshot/YouTube
Sjajni A.J. McKee izborio je mjesto u finalu Bellatorovog Grand Prix turnira perolake kategorije

Bellator 253 priredba donijela je prvo polufinale turnira perolake kategorije, kojeg je započelo 16 boraca. Mjesto među posljednja dva, odnosno u finalu istog, izborio je 25-godišnji A.J. McKee. On je u glavnoj borbi spomenute priredbe savladao bivšeg prvaka bantam kategorije, Darriona Caldwella i za to mu je trebalo tek nešto više od jedne minute.

McKee je u turnir ušao kao jedan od favorita, ali i dalje nedovoljno provjeren borac. Imao je omjer 14-0, odradivši apsolutno sve borbe u Bellatoru, ali velika većina protivnika bila su daleko od kvalitetnih ispita. Ukratko, smatralo se kako Bellator McKeeja hrani slabijim borcima, a s vremenom je fanove to sve više iritiralo. Ipak, u turnir je ušao nakon pobjede u svojoj prvoj uistinu velikoj borbi, protiv bivšeg dvostrukog prvaka Pata Currana. A onda je nastavio pokazivati koliko je zapravo dobar. U prva dva kola prekidima je zaustavio Georgija Karakhanyana (nokaut nakon desetak sekundi) i Dereka Camposa. Borbu protiv Caldwella čekao je 11 mjeseci.

U tom polufinalu odradio je svoj najbolji nastup do sada. Njegov protivnik odabrao je tražiti priliku na podu, no tu se prevario. Na pokušaj rušenja je McKee prvobitno fantastično reagirao, a onda mu je zatvorio 'neck crank' iz donje pozicije. Borba je trajala tek 71 sekundu prije nego je Caldwell tapkao. McKee sad čeka protivnika u finalu, a njega će dobiti iz drugog polufinala. U njemu se sastaju Patricio Freire, koji je i trenutni prvak te Emmanuel Sanchez. Njihova borba još nije dobila datum. Naime, tek prošlog tjedna odradili su svoje borbe četvrtfinala.

U sunaslovnoj borbi pratili smo posrnuće Bensona Hendersona, koji je prije nekoliko dana proslavio 37. rođendan. Bivšeg UFC prvaka podosta uvjerljivo je savladao Jason Jackson. Henderson je Bellatoru pristupio 2016. godine, a do sada je u promociji upisao po pet pobjeda i poraza, što nikako nije omjer kakvom se nadao. Borio se među ostalim za titulu velter i lake kategorije te je oba puta poražen.

Druge dvije borbe glavnog programa također su odlučene sudačkom odlukom. Joey Davis bio je bolji od Bobbyja Leeja, dok je Raufeon Stots savladao Keitha Leeja, mlađeg brata UFC zvijezde Kevina Leeja.

Linker
20. travanj 2024 11:33