Ostalo

(VIDEO) Bivši UFC borac isporučio kandidaturu za nokaut godine pred očima svog uzora Kadyrova

Bibulatov vs. Praia
 screenshot/Facebook
Impresivnu seriju svojih nastupa nakon napuštanja UFC-a nastavio je čečenski borac Magomed Bibulatov

Treći nastup u ACA promociji, treća pobjeda i treći nokaut, no svakako najimpresivniji i najbrutalniji do sada. To je rezime Magomeda Bibulatova (17-2) otkako je, po mnogima bez pravog razloga, dobio otkaz iz UFC-a. I uistinu, čečenski borac bantam i muha kategorije nastavio je gdje je stao, odnosno pruža jednako dobre izvedbe kao i prije dolaska u UFC, gdje je 2017. godine predstavljen kao jedan od najvećih svjetskih potencijala.

Ovog puta, pod snopom njegovih vještina deblji je kraj izvukao Brazilac Rodrigo Praia. Riječ je o borcu koju je u borbu ušao s omjerom 15-3 te pobjedama u sva četiri ACA nastupa do sada. To je nešto čime se rijetko tko u takvoj konkurenciji može pohvaliti, no i taj niz je sada završio. Bibulatov je svoj posao odradio za samo 71 sekundu, hladno nokautiravši Brazilca kružnim udarcem nogom. Možemo bez puno dvojbi reći kako je u pitanju jedan od najboljih MMA nokauta ove godine na globalnoj razini. Kirurški precizno, maksimalno atraktivno i na kraju brutalno. Upravo tako je Bibulatov odradio posao za svoju 17. profesionalnu pobjedu.

Sve je to iz prvih redova gledao jedan od suvlasnika promocije, čečenski vladar Ramzan Kadyrov. On je inače i veliki prijatelj s Bibulatovim, a borac je više puta navodio kako mu je kontroverzni Kadyrov zapravo uzor. Vjeruje se kako je možda upravo taj izuzetno bliski odnos s čovjekom kojeg mnogi optužuju za kršenje ljudskih prava zapravo bio onaj ključni razlog otkaza iz UFC-a. Naime, u Octagonu je Bibulatov startao pobjedom nad Jenelom Lausom, nakon čega je doživio prvi poraz u karijeri, kad ga je nokautirao bivši izazivač John Moraga. U trećem nastupu poražen je podijeljenom odlukom od Josea Bontorina, no veliki dio medija smatrao je kako je zakinut za pobjedu. Neki su čak bodovali sve tri runde u njegovu korist.

Bibulatov je nakon toga dobio otkaz, a objašnjenje se moglo pronaći u planovima o gašenju muha kategorije te je tada osim njega otpušten još jedan značajan broj boraca. No, Bibulatov je prije UFC-a nastupao u bantam kategoriji pa se teško tu može pronaći razlog prekida suradnje. Upravo zbog toga se spominje gore spomenuta povezanost s Kadyrovim kao ključ svega. Fanovi su već nakon prva dva nastupa pozivali UFC da ispravi pogrešku i vrati ovog 32-godišnjaka u svoje redove. Vjerojatno će tako biti i sada, a na nama je da vidimo može li se tako što dogoditi.

Linker
24. travanj 2024 06:35