Ostalo

(VIDEO) Nokaut dana: Israel Adesanya poslan na spavanje od strane trenutnog Glory prvaka

Adesanya vs. Pereira
 screenshot
Prije nego je potpisao ugovor s UFC-om, gdje je munjevitim napretkom došao do titule prvaka srednje kategorije, Israel Adesanya bio je uspješan kickboksač. No, tu fazu karijere nije baš uspješno završio. Zapravo, brutalno je nokautiran od strane Alexa Pereire, danas dvostrukog Glory kickboxing prvaka.

Adesanya je svoj posljednji kickboxing nastup upisao u ožujku 2017. na sedmoj priredbi kineske promocije Glory of Heroes. Ta je priredba održana u brazilskom Sao Paulu, gdje se "The Last Stylebender" borio protiv Alexa Pereire. Borbu ranije izgubio je meč za Glory prvaka od Jasona Wilnisa i Adesanya je sve više razmišljao u potpunosti se prebaciti na MMA karijeru koju je vodio paralelno uz tada primarnu u kickboxingu.

Sam uvod u meč protiv Pereire donio je puno trash talka i oba borca više nego nabrijani ušli su u ring. Fanovima su pružili sjajne dvije runde u kojima je Adesanya bolje pogađao i činilo se kako si gradi put prema pobjedi. No, početkom treće runde previše se opustio i dogodio se udarac koji je rezultirao teškim nokautom kojim je meč ujedno i završen, a Brazilac si nije mogao pomoći nego je likovao iznad Novozelanđanina koji više nije bio svjestan gdje se nalazi.

Nakon ovog meča Adesanya je završio kickboxing karijeru uz omjer od 75 pobjeda i samo pet poraza te se u potpunosti prebacio na MMA i uskoro je došao UFC ugovor. U samo 20 mjeseci uspio je doći od debitanta do pozicije prvaka, što je nevjerojatan uspjeh.

Ništa manje impresivan nije niti Pereira koji je trenutno unutar niza od sedam pobjeda. One uključuju osvajanje Glory titule srednje kategorije, četiri uspješne obrane iste te osvajanje privremene titule poluteške kategorije krajem prošlog mjeseca. Krajem prošle godine najavio je kako se prebacuje na MMA čim mu istekne ugovor Gloryjem, no na kraju je istog ipak produžio pa će MMA karijera malo pričekati. Informacije govore kako UFC već ima spremnu ponudu za njega, neovisno o tome što mu je trenutno MMA omjer dvije pobjede i jedan poraz, a posljednju je borbu odradio još 2016. godine.

Linker
27. travanj 2024 07:18