Ostalo

(VIDEO) Yusupov brutalno nokautirao Magalhaesa i pokazao mu kako je možda vrijeme za mirovinu

Yusupov vs. Magalhaes
 screenshot
Rashid Yusupov nije uspio izboriti finale PFL turnira poluteške kategorije, no ostvario je najimpresivniji nokaut možda i cijelog ovogodišnjeg PFL doigravanja. Njime je savladao grappling ikonu Vinnyja Magalhaesa, a nokaut je izgledao toliko gadno da se moramo zapitati je li možda vrijeme za MMA mirovinu legendarnog Brazilca.

Vinny Magalhaes prošle sezone dogurao je do finala PFL turnira poluteške kategorije više nego impresivnim izvedbama. Tamo ga je ipak zaustavio Sean O'Connell, a u novu sezonu ušao je s novim nadama. Izborio je doigravanje u koje je ušao s treće pozicije, a u prvoj borbi čekao ga je Rashid Yusupov, ruski borac kojeg je poraz od sunarodnjaka Viktora Nemkova bacio na šestu poziciju. No, nitko nije smatrao kako zaslužuje biti tako nisko.

To je i potvrdio pobjedom za koju mu je trebalo nešto više od polovice prve runde. Borci su svoj okršaj odveli u "mirne vode", gdje se čekala prilika za pravi potez. Sa strane Yusupova za udarac ili rušenje, a sa strane Magalhaesa za dolazak do klinča odakle bi mogao odvesti borbu u parter. Svoju priliku dočekao je Yusupov. Low kickom je testirao balans Brazilca, a onda je potpuno neočekivano povukao udarac koji je precizno pogodio Vinnyja i automatski ga nokautirao. Nije bilo potrebe za nastavak borbe, jer je sve bilo jasno čim je Magalhaes pao na lice. Vratio se brzo svijesti, no pitanje je li znao gdje se u tom trenutku nalazi.

Legendarni 35-godišnji grappler doživio je 12. poraz svoje MMA karijere, po peti put nokautom i postavlja se pitanje ima li smisla i dalje svoje tijelo prepuštati tome. Još uvijek je on velemajstor kad borba završi na podu i svakako će ostati jedan od najvećih "submission" majstora koji su ikad nastupali u slobodnoj borbi, no mogućnost primanja udaraca mu je sve manja. Možda je vrijeme za MMA mirovinu borca koji je u karijeri bio prvak M-1 i Titan FC promocije, a još je osim PFL/WSOF-a, gdje je također napao titulu, jedno vrijeme bio i član UFC-a. U MMA karijeri ostvario je 19 pobjeda, od čega čak 15 prisiljavanjem na predaju. Što se tiče grapplinga, 2007. godine osvojio je svjetsko BJJ prvenstvo, a 2009. najveće grappling natjecanje na svijetu, ADCC.

Linker
26. travanj 2024 07:15