Regija

Petar Milas ostao bez meča koji je trebao odraditi u subotu

Petar Milas
 Instagram
Hrvatski boksač Petar Milas ipak neće nastupiti ove subote u njemačkom Münchenu

Hrvatski teškaš trebao je u subotu 31. listopada ući u ring na priredbi gdje je u glavnom meču trebala nastupiti Christina Hammer te se sučeliti s iskusnim veteranom Muhammedom Ali Durmazom. Taj protivnik je pronađen nakon što promotor tjednima nije imao uspjeha i bilo je to svojevrsno olakšanje za Milasa. Ipak, meč mu je otkazan zajedno s cijelom priredbom.

Razlog toga su nove regulative njemačke pokrajine Bavarske, koja je uvela policijski sat, koji kreće u 21 sati, a također su sve priredbe ograničili na maksimalno 50 posjetitelja. Zbog toga organizator, Petko's Boxpromotion, nije imao druge opcije nego otkazati cijeli program.

Milasu je ovaj meč bio vrlo bitan, budući da nije nastupio od listopada prošle godine. 25-godišnji Spličanin tada je savladao Johnnyja Mullera, no nije oduševio nastupom. Upravo zbog toga čekao se njegov novi nastup, posebno nakon što je na Boxrecovom poretku pao nekoliko desetaka mjesta, a onda je zbog godine neaktivnosti s ljestvice i uklonjen. Upravo zbog povratka na ljestvicu mu je što skoriji nastup vrlo bitan. Milas je do sada odradio 15 profesionalnih mečeva te je u svima upisao pobjedu.

Milasa se u posljednje vrijeme spominjalo i kao kandidata za meč protiv bivšeg zlatnog olimpijca, Tonyja Yoke. Oni su se trebali boriti za prvaka Europske unije, no zapelo je u pregovorima i meč za sada nije dogovoren.

Linker
25. travanj 2024 09:32