Regija

Tony Yoka izazvao Petra Milasa: ‘Čuo sam da tražiš revanš, budi spreman!‘

Tony Yoka,Petar Milas  

 CHRISTOPHE SAIDI/Sipa Press/Profimedia
Bio bi to još jedan vrhunski meč za hrvatski boks

Prije nešto manje od dvije godine Splićanin Petar Milas otišao je na gostujući teren u Francusku s ciljem da napravi senzacije i pobijedi njihovu tada najveću boksačku nadu. Milas je ušao u meč s 15-0, solidnom taktikom skraćivanja distance i brzim kretnjama, no olimpijski prvak se ipak pokazao kao nepremostiva prepreka za našeg boksača.

Nećemo reći da je meč do prekida bio ravnopravan, no Milas je pokazao čvrstinu i neustrašivost, ali prevelika razlika u visini i kilaži je odradila svoje. Yoka se kao inače oslanjao na dupli dekung koji je u ovom slučaju zaustavljao sve Milaseve udarce, te na udarce s distance koji su u nekoliko navrata precizno pogađali Milasa. Krajem sedme runde Yoka je uzdrmao Milasa, da bi ga ubrzo i završio.

Naš najbolji amaterski superteškaš Marko Milun trenirao je ovih dana s Tonyjem Yokom, a očito je i zakuhao tenzije izmeđud Yoke i Milasa. Zajedno su snimili video za Instagram u ‘story‘ formatu u kojem je Tony Yoka pozvao Milasa na revanš.

"Hej prijatelju moj, kako je? Tvoj prijatelj ovdje kaže da želiš revanš. Budi spreman!‘ - poručio je Yoka u više prijateljskom nego ozbiljnom tonu našem boksaču.

Tony Yoka je u posljednja dva meča upisao poraze od Martina Bakolea i Carlosa Takama. Nije Yoka izgledao odveć uvjerljivo niti u svojim prijašnjim nastupima, a velike probleme zadao mu je još u početku karijere Jonathan Rice. Ako bi se Milas u ovom potencijalnom revanšu pojavio s većom kilažom mogao bi imati daleko veće šanse nego u njihovom prvom ogledu.

Linker
24. travanj 2024 19:51