K1 i Boks

Prije Joshue i Puleva pratit ćemo još dva sjajna teškaška ogleda i meč za titulu lakoteške

Hughie Fury i Mariusz Wach
 screenshot/YouTube
Četiri vrhunska meča ponudit će boksačka priredba Matchroom Boxinga iz Wembley Arene

Još jednu veliku ovogodišnju boksačku priredbu Matchroom Boxinga predvodit će meč Anthonyja Joshua i Kubrata Puleva koji se već dugo čeka. No, da oko tisuću gledatelja u Wembley Areni i mnogi pred ekranima uživaju u cjelovečernjem boksačkom spektaklu pobrinut će se još neki boksači. Na uistinu sjajnom i sadržajnom programu nalazi se ukupno sedam mečeva.

Qais Ashfaq i Ashley Lane će sve otvoriti, Florian Marku i Jamie Stewart nastupaju u drugoj borbi, dok se u trećoj sastaju Kieran Conway i Macaulay McGowan. Nakon toga kreće spektakl s tri teškaška okršaja te s jednim vrlo bitnim u lakoteškoj (cruiser kategoriji.)

Četvrti po redu u ring će Martin Bakole i Sergej Kuzmin. 27-godišnji Bakole (15-1, 12 KO) je trenutno 20. teškaš svijeta prema BoxRecu i jedna od najvećih uzdanica Matchroom Boxinga za budućnost. Eddie Hearn ga je već ranije pokušavao upariti s Filipom Hrgovićem, ali u tome nije uspio. No, vrlo jak meč ima Bakole već danas jer ga čeka Sergej Kuzmin (15-1, 11 KO). Kuzmin je 33-godišnji Rus, također visokog potencijala. On je svoj do sada jedini poraz doživio u posljednjem nastupu, kad je od njega bolji bio Michael Hunter. Od toga je prošlo već 15 mjeseci i bit će izuzetno motiviran vratiti se pobjedom. Zanimljivo, i Bakoleu je jedini poraz u karijeri nanio isti boksač.

Nakon njih u ring će Hughie Fury i Mariusz Wach. Za Furyja (24-3, 14 KO) će to biti drugi meč u ovoj godini, nakon što je u ožujku uspješno apsolvirao Pavela Šoura. Meč prije toga poražen je od Alexandra Povetkina. Tri puta do sada imao je velike mečeve protiv elitnih boksača, no niti jednog nije pobijedio, što znači kako ipak rezultatima niti kvalitetom nije blizu svom uspješnijem bratiću Tysonu Furyju. No, još uvijek je relativno mlad i za očekivati je da bi najbolje nastupe tek mogao odraditi. 40-godišnji Wach (36-6, 19 KO) je posljednji put nastupio prije godinu dana, na spektaklu u Diraji, gdje je tijesno poražen od Dilliana Whytea. Unatoč tome, u ovom je meču veliki autsajder.

Sunaslovna borba donosi okršaj za WBO International titulu lakoteške kategorije. Veliki favorit za istu osvojiti je 27-godišnji Lawrence Okolie (14-0, 11 KO). Veliku britansku nadu pokušat će iznenaditi i zaustaviti Nikomed Jezewski (19-0-1, 9 KO). On je 29-godišnji poljski boksač kojem će ovaj okršaj svakako biti najveći u dosadašnjoj karijeri. Posljednjih 18 mečeva odradio je u Poljskoj, što također puno govori o tome na koji mu se način gradio dosadašnji put.

Linker
26. travanj 2024 04:45