K1 i Boks

‘Dolazim nekoga razbiti‘: Nakon salva kritika, osvajač svjetskih titula u tri različite kategorije vraća se s jasnom namjerom

Shakur Stevenson

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Trenutni WBC prvak u lakoj kategoriji Shakur Stevenson (21-0, 10 KO) najavio je svoj povratak u ring zakazan za 6. srpanj (sedmi mjesec) protiv još nepoznatog protivnika na priredbi u New Jerseyju

Shakur Stevenson poprilično je “bipolarno” ime u svijetu boksa. Mnogi boksački znalci reći će vam da se radi o ekstremno talentiranom i defenzivno osviještenom boksaču koji svoj talent najprije “izražava” kroz obranu. Nakon osvajanja WBC-ovog naslova prvaka u lakoj kategoriji protiv Edwina De Los Santosa 17. studenog (jedanaesti mjesec) prošle godine, bio je na meti američkih fanova zbog relativno neaktivne i neatraktivne borbe. Činjenica je da nijedan od ova dva boksača nije pogodio više od devet udaraca po rundi, dok je sustav za mjerenje statistike CompuBox kod Stevensonova protivnika zabilježio ekstremno niskih 40 pogođenih udaraca u 12 rundi dvoboja.

Nakon kritika upućenih njemu američki prvak za BoxingScene dao je zanimljivu izjavu.

“Dolazim razbiti nečiju guz***. Ja nisam osoba s kojom bi se itko trebao igrati. Najbolji sam borac trenutno u boksu, znam to”, odlučan je bio WBC-ov prvak.

Krajem siječnja (prvi mjesec) na svom X računu je objavio kako se povlači iz boksa, no očito je da se je predomislio.

“Stvari na kojima boksački radim su originalne. Bud zna, rekao mi je prošlu borbu da izađem i pobijedim”, rekao je Shakur, naglasivši kako ga podržava jedan od najvećih boksača današnjice, Terence “Bud” Crawford.

Stevensona ne treba puno predstavljati, radi se o čovjeku koji je bio drugoplasirani na Olimpijskim igrama 2016. te trostrukom svjetskom prvaku u kategorijama od perolake do lake, uključujući i “lineal” titulu u super perolakoj kategoriji. Po vokaciji radi se o boksaču promjenjivog kontragarda, dok mu se taktika svodi na što defenzivnijem i sigurnijem boksu.

Linker
27. travanj 2024 07:18