K1 i Boks

Procurilo ime sljedećeg protivnika Canela Alvareza? Fanovi nisu oduševljeni...

Canelo Alvarez
 John Gurzinski / AFP
Nije službeno potvrđeno, ali radi se o informaciji koja je stigla s nekoliko strana

WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman navodno tvrdi da ga je Canelo Alvarez (54-1-2) obavijestio kako se u ring vraća početkom 2021. godine.

Prema informacijama koje je objavio ugledni Boxing News 24, meksička boksačka zvijezda trebala bi svoj idući meč i obranu WBC titule u super srednjoj kategoriji imati protiv obaveznog izazivača Avnija Yildirima (21-2).

Isti izvor navodi da će se svjetski prvak s 29-godišnjim Turčinom obračunati u Meksiku, a spominje se i da je tu borbu za veljaču još ranije najavio i Canelov trener Eddy Reynoso koji je dodao da će nakon toga uslijediti još jedan meč u svibnju iduće godine.

Ovaj susret još uvijek nije službeno potvrđen, ali prema prvim reakcijama boksačkih fanova može se zaključiti da mnogi baš i i nisu oduševljeni te da u Yildirimu ne vide niti veliko ime, niti borca koji bi Canelu mogao stvoriti ozbiljnije probleme.

Naime, boksač nadimka 'Mr. Robot' posljednji je put nastupio u veljači 2019. godine i tada je čak doživio poraz od Anthonyja Dirrella. Prije tog dvoboja, Yildirim je pobijedio 48-godišnjeg danskog predstavnika Lolengu Mocka i Josea Antonija Rodrigueza Silvenciju - borca koji je u njihov meč ušao s omjerom koji broji samo tri pobjede, tri neodlučena ishoda i čak 31 poraz!

Spomenimo i da je Yildirim, osim od Dirrella, gubio i od Chrisa Eubanka Jr-a koji ga je nokautirao u njihovom susretu iz 2017. godine.

Dođe li zaista do ovog okršaja, bit će to za Canela prvi nastup nakon onog u kojem je prošlog vikenda jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Calluma Smitha i tako osvojio WBA (Super) i WBC titule u super srednjoj kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 09:45