K1 i Boks

David Benavidez odgovorio Canelu: ‘Nadam se da ćeš skupiti dovoljno novaca za par m***‘

David Benavidez

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Američko-meksički boksač silno želi meč protiv Canela, ali zasad ne uspijeva ispuniti svoju želju

‘‘Bogeyman“ supersrednje kategorije David Benavidez (28-0, 24 KO) odgovorio je rivalu Canelu Alvarezu (60-2-2, 39 KO), nakon što je neprikosnoveni prvak izjavio da bi trebao dobiti ogromnu količinu novca da se pristane boriti protiv Benavideza.

Benavidez je već neko vrijeme u žestokoj potjeri za Canelom i njegovim prijestoljem u super srednjoj kategoriji. Nekoliko puta ga je javno prozvao na borbu i pobijedio sve druge kandidate koji su bili potencijalni suparnici Alvarezu.

Na tiskovnoj konferenciji za nadolazeći meč sa sunarodnjakom Meksikancem Jaimeom Munguiom, Alvarez je izjavio da bi mu bila potrebna devetoznamenkasta naknada da se suoči s teškim nokauterom.

“Meč s Benavidezom mi ne donosi ništa. On mi nema što ponuditi, apsolutno ništa. Ali ako promotor s kojim radim dođe i ponudi mi 150 do 200 milijuna dolara, borit ću se sutra. To je jedini razlog zašto bih se borio s njim“, rekao je Alvarez.

Na Instagramu, Benavidez je uzvratio udarac, još je jednom poručio da zaslužuje borbu i da ga se Canelo boji prihvatiti kao protivnika.

“Canelo, ako nemam što ponuditi, zašto onda tražiš 150-200 milijuna za borbu protiv nekoga tko ne vrijedi ništa? Nadam se da će ti od tih 150 milijuna ostati dovoljno da kupiš par muda‘‘, objavio je Benavidez.

Bez obzira na objavu, čini se da je ‘‘Meksičko čudovište“ konačno odustalo od svoje potjere za Canelom, umjesto toga pristao je na dogovor da se bori protiv Oleksandra Gvozdyka u poluteškoj kategoriji u nadi da će tako osigurati borbu s pobjednikom Dmitry Bivol-Artur Beterbiev te napasti status apsolutnog prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji.

Linker
21. travanj 2024 08:55