UFC

Puno promjena na službenoj ljestvici trenutno najuzbudljivije UFC-ove divizije

Sean O'Malley i Cody Garbrandt
 screenshot
Nove izazivačke rang ljestvice UFC-a donijele su razne promjene u vrlo uzbudljivoj bantam kategoriji

UFC 250 priredba donijela je novu veliku pobjedu Amande Nunes, koja je po prvi put obranila titulu perolake kategorije savladavši Feliciju Spencer. No, ta pobjeda nije utjecala na službeni poredak, prije svega zbog toga što ga perolaka zbog nedostatka borkinja niti nema. Nunes je samo potvrdila svoje prvo mjesto na ženskoj pound-for-pound ljestvici.

No, zato se pregršt promjena dogodilo u bantamu, kategoriji u kojoj su na spomenutoj priredbi održane čak četiri vrlo važne borbe. No, njihov najveći dobitnik, Aljamain Sterling, nije se pomaknuo nego je ostao na drugom mjestu, unatoč činjenici da je izborio poziciju idućeg izazivača. Na prvom je ostao Marlon Moraes, koji je ostao bez borbe za titulu, a čini se da će morati čekati i da to prvo odradi Sterling, kojeg je on osobno brutalno nokautirao pa se iz tog razloga vjerojatno nalazi ispred njega. Sterling je do statusa izazivača došao pobjedom protiv Coryja Sandhagena koji se također nije pomakao, ostao je na četvrtom mjestu. Treće mjesto drži Petr Yan, koji će se idućeg mjeseca boriti za naslov prvaka.

Najveći skok napravio je Cody Garbrandt. Njemu je pobjeda nad Raphaelom Assuncaom donijela skok četiri mjesta te je sada peti, dok je Assuncao pao tri mjesta, na osmo. Jose Aldo je šesti i s te pozicije će napasti titulu prvaka, dok je na sedmom mjestu Pedro Munhoz. Novak u Top 10 je još jedan pobjednik s ove priredbe, Cody Stamann. On je savladao Briana Kellehera. Time je za jedno mjesto srušio Roba Fonta i Dominicka Cruza.

Svoj debi na ljestvici upisao je i Sean O'Malley. Pobjeda nad bivšim izazivačem Eddiejem Winelandom donijela mu je ulazak na 15. mjesto. Između njega i spomenutog Cruz, na 13. i 14. mjestu nalaze se John Dodson i Song Yadong. Iz poretka je imao Marlon Vera.

Sve ljestvice možete provjeriti na OVOM linku.

Linker
02. svibanj 2024 04:51