Regija

Rakić nakon uvjerljive pobjede izrazio ambicije: 'Želim na titulu u idućoj borbi!'

Aleksandar Rakić
 screenshot
Aleksandar Rakić smatra kako mu pobjeda nad Anthonyjem Smithom može donijeti borbu za titulu

Uvjerljiv, dominantan i nevjerojatno fokusiran bio je Aleksandar Rakić u borbi protiv Anthonyja Smitha, svojoj svakako najvećoj do sada i prvoj u glavnoj borbi neke UFC priredbe. 15 minuta protivniku nije dozvolio nikakvu šansu te je proveo svoj plan od početka do kraja. Izgledao je potpuno opušteno, iako sam kaže da nije bilo točno tako.

"Imao sam puno pritiska jer sam znao koliko me ljudi gleda i podržava. Uspio sam taj pritisak skinuti sa sebe i na kraju sam sretan svojom izvedbom protiv veterana i bivšeg izazivača za titulu", izjavio je odmah nakon borbe Rakić, isto tako ovom izvedbom odgovorivši Smithu koji ga je prozvao jednodimenzionalnim borcem.

"Svi podcjenjuju moj grappling i hrvanje. Radio sam na tome jako puno posljednja dva mjeseca i ne samo tada. Posljednjih godina radim na tome, no za ovu borbu sam doveo posebnog hrvačkog trenera s kojim sam radio dva mjeseca. Pokazao sam svijetu i svojoj diviziji kako nisam samo udarač nego da mogu raditi što je god potrebno. Ti momci će me sad vjerojatno shvatiti ozbiljno jer sada sam Top 5", iznio je svoj stav, dodavši nešto o provedbi taktike koja je u početku uključivala snažne udarce po Smithovim nogama, a onda i fenomenalnu kontrolu u parteru:

"Nakon što sam ga na prvoj rundi poslao na pod, mislio sam da mogu tamo i završiti borbu, ali nisam uspio. Drugu rundu sam namjeravao pokušati isto, ali u međuvremenu sam odustao od udaraca u noge te sam tražio udarac u jetru i miješanje drugih udaraca. U tome sam uspio."

Kako je savladao petoplasiranog borca ljestvice izazivača, naravno da je uslijedilo pitanje prema kojoj borbi Rakić sada gleda. Odgovor zapravo nije iznenadio, jer njime je potvrdio svoje ambicije.

"Znate što je iduće, iduće je pojas. Ja sam idući za pobjednika borbe Reyesa i Blachowicza", rekao je.

Neka pretpostavka je kako će pobjednik borbe između Thiaga Santosa i Glovera Teixeira ipak imati prednost po tom pitanju, no ima tu u vrhu dobrih borbi za "Rocketa", u to nema nikakve sumnje. No, tko zna, možda spletom događaja i okolnosti bude odmah idući. Danas je pokazao kako je za tako nešto spreman.

Linker
18. travanj 2024 22:44