SJAJAN OKRŠAJ U VELTERU

Aleksandar Rakas u KSW-u debitira protiv opasnog bivšeg Soldićevog izazivača

Aleksandar Rakas svoj će debi u KSW promociji odraditi protiv vrlo opasnog protivnika. 9. studenog u Areni Zagreb čeka ga Krystian Kaszubowski, posljednji izazivač Roberta Soldića za titulu KSW prvaka velter kategorije.
Aleksandar Rakas
 Facebook

29-godišnji hrvatski borac i član Cro Cop Teama, Aleksandar Rakas, napokon je dobio priliku koju je dugo čekao. Jedan od najvećih radnika hrvatskog MMA-a dočekao je potpis za KSW, a sad napokon možemo objaviti i protiv koga će se boriti u Areni Zagreb. Hrvatskog borca velter kategorije čeka posljednji izazivač Roberta Soldića, Krystian Kaszubowski.

Kaszubowski (7-1) je do borbe protiv Soldića bio u sjajnom nizu od sedam pobjeda, no najbolji hrvatski borac nokautirao ga je već u prvoj minuti. Poljak je tim putem prvi put osjetio poraz, a sad se na pobjednički put planira vratiti u Zagrebu. Vrlo snažni 25-godišnjak težak je protivnik za svakoga, no vjerujemo kako je protiv Soldića pokazao i neke slabije karakteristike koje će Rakas pokušati iskoristiti.

Rakas (15-7) se trenutno nalazi unutar niza od tri pobjede, a ovo bi mu trebala biti druga borba u 2019. godini. Naime, 20. listopada, što je samo tri tjedna prije nastupa na KSW-u, odlazi boriti se u japanski Pancrase. Tamo ga čeka domaći borac Kenta Takagi i Rakasu bi to trebao biti dobar ispit pred veliki zagrebački nastup. U Japan će otputovati pet dana prije borbe. Podosta je velik i rizik otići tako kratko prije borbe karijere, no on je uvjeren kako mu je taj nastup potreban te je isto tako uvjeren kako je sposoban slaviti bez izlaganja prevelikom riziku.

Nakon ove objave poznati su protivnici za gotovo sve regionalne borce koji bi trebali nastupiti na KSW 51 priredbi. Predvodi ju borba Mariusza Pudzianowskog i Erka Juna, dok bi u sunaslovnoj borbi trebali nastupiti Vaso Bakočević i Borys Mankowski. Čekamo još samo protivnika za Savu Lazića i onda ćemo kompletirati popis nastupa regionalnih boraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:25