Regija

Antonio Plazibat: 'Prozivku Ben Saddika shvatio sam ozbiljno i već sam na putu za Amsterdam'

Antonio Plazibat
 screenshot
Antonio Plazibat danas je proglašen najboljim novakom Gloryja, najveće svjetske kickboxing promocije, za 2019. godinu. Osim toga je dobio prozivku od prvog borca Gloryjeve teškaške ljestvice izazivača, Jamala Ben Saddika.

Antonio Plazibat danas je službeno proglašen najboljim novakom unutar najveće svjetske kickboxing organizacije. Glory mu je tim putem čestitao prigodnim videom, a sve to samo je još jedan dokaz dobrog posla koji je hrvatski teškaš napravio otkako je postao njihovim članom. Bilo je to sredinom prošle godine kad je na program upao kao zamjena, bez prevelikih očekivanja. Godinu je na kraju završio s tri nastupa, tri pobjede i petim mjestom na ljestvici izazivača teške kategorije. Na kraju svega došla je ta nagrada koja ga je itekako učinila sretnim i ponosnim, a od samog početka je vjerovao kako će pripasti upravo njemu.

"Otkako su me nominirali očekivao sam da ću dobiti tu nagradu. Mislim da sam to zaslužio svojim rezultatima i načinom na koji sam se borio. Napravio sam puno posla u tih šest mjeseci. Tri borbe, tri pobjede, jedan meč nominiran za borbu godine. Smatrao sam da sam napravio dovoljno da dođem do tog priznanja i do toga je na kraju došlo. Sad samo moram ubaciti u još veću brzinu. Glory je primijetio što se događa oko mene i mislim da su mi sad podosta naklonjeni po pitanju stvaranja zvijezde. Vidjeli su da me veliki broj ljudi s Balkana podržava, glasovali su za mene i puno komentiraju. Ovim putem bih zahvalio svima koji su do sada napisali bilo što pozitivno o meni i svima što prate mene i moju karijeru", zahvalio se Antonio svima koji su pomogli da do ovoga dođe.

Nakon toga smo se okrenuli drugoj informaciji koju je danas on sam putem Instagrama podijelio. Naime, dobio je prozivku od strane Jamala Ben Saddika, čovjeka koji je nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivača. Ta prozivka ga je prije svega začudila, budući da je najavljeno kako bi se Ben Saddik trebao boriti protiv Rica Verhoevena za titulu prvaka. Glory je čak izašao sa službenim plakatom, no bez datuma, ali čini se da je to zapravo dalje od potvrde nego što se činilo.

"Da, bilo je priče da se on sad treba boriti protiv Rica za titulu jer je osvojio turnir. To je bila priča već iza mog meča, no sad odjednom on proziva mene. Kako je do toga došlo, ne znam. Možda je on to rekao nekom nizozemskog mediju ili čelnicima Gloryja. Iskreno ne znam gdje me je prozvao, no to je prenio Glory Backstage što je njihova službena stranica. Ja sam samo ušao na Instagram i dobio sam poruku da su me tagirali", objasnio je Antonio otkrivši kako je on cijelo vrijeme očekivao da će Glory ići redom te da bi mu idući protivnik trebao biti D'Angelo Marshall:

"Ja sam isto pretpostavljao kako bi mi Marshall mogao biti idući. Istina, malo sam ubrzanim procesom došao ovdje pa nisam očekivao da ću još nešto preskakati. No evo, on me je prozvao i ja sam već na putu za Amsterdam, odlazim se pripremati i čekati poziv, neovisno o tome tko će mi biti protivnik. Mislim da je Jamal trenutno najteži mogući protivnik. Ogroman je, težak i velik, a ima sjajnu moć nokauta zadnjom rukom."

Što se tiče datuma kad bi mogao svoj idući nastup odraditi, zna samo otprilike, odnosno očekuje borbu početkom proljeća. Sve do tada bit će u Amsterdamu, u Mike Gymu pod budnim okom svog trenera Mikea Passeniera. Nedavno je ponovno s lakšim treninzima krenuo i Plazibatov najpoznatiji trening partner, Badr Hari.

"Ne znam kad će biti meč, ali spominje se kraj ožujka ili travanj. Još nemam potvrdu, no to je otprilike neki plan. Bit ću sad u Amsterdamu i pripremati se. Doputovat ću kratko u Zagreb zbog obaveza, ali već idući dan ću ponovno biti u avionu za Amsterdam", najavio je fokusirani Plazibat kojeg u ovoj godini sigurno čekaju izazovi karijere. Sad je na Gloryju da odluči koji od njih će biti prvi.

Linker
17. travanj 2024 10:21