Regija

Antun Račić za FS progovorio o svojim planovima i prognozirao veliki okršaj za UFC-ovu titulu

Antun Račić
 Ronald Gorsic / CROPIX
S aktualnim KSW-ovim prvakom prošli smo kroz nekoliko zanimljivih tema

Koronavirus poremetio je planove ponajboljeg hrvatskog MMA borca Antuna Račića te natjerao dubrovačkog 'Killera' da ponovno s nestrpljenjem iščekuje vijesti iz KSW-a i ime borca protiv kojeg će po prvi puta braniti svoju titulu u bantam kategoriji.

Antuna, podsjetimo, u akciji nismo gledali od 9. studenog prošle godine, odnosno velike KSW 51 priredbe i večeri kada je pred tribinama zagrebačke Arene svladao bivšeg UFC borca Damiana Stasiaka. Bio je to meč vrijedan titule prvaka, a ujedno i jedna od najvećih pobjeda u Račićevoj karijeri.

"Imao sam dogovoreno da se 30. svibnja borim i branim titulu u Varšavi. Već sam se nalazio u Njemačkoj i to duboko u pripremama, ali onda sam početkom petog mjeseca, nakon što sam saznao da je to propalo, otišao do svojih u Dubrovnik. Tu sam odlučio pričekati da se situacija smiri i da konačno možemo normalno nastaviti s našim poslovima, borbama i pripremama", priča nam Antun.

Zagreb, 091119.
Arena Zagreb.
KSW s 51. izdanjem najveceg MMA dogadjaja u Europi.
Na fotografiji: Antun Racic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

29-godišnji hrvatski borac ovih mjeseci nije gubio vrijeme već se pobrinuo i da u 'korona-pauzi', poput pravog profesionalca, održi svoju formu i spreman dočeka nove izazove.

"Treniram svaki dan, ali to nije intenzitet kakvim treniram kad sam u pravim pripremama. No, ovih dana bih mogao saznati datum idućeg meča. Jednom kada dobijem tu informaciju, zaputit ću se u Njemačku do UFD Gyma i tamo odraditi one prave pripreme. Ovo sada je više nekakav aktivan odmor kojim održavam formu."

Kao što nam je prije nekoliko dana otkrio njegov menadžer Ivan Dijaković, Antun je jedno od brojnih poznatih lica koja će u razdoblju od 19. - 26. srpnja u Makarskoj sudjelovati na UFD-ovom ljetnom kampu za elitne borce.

"Jedva čekam da se to održi. Bit će to stvarno jedan vrhunski projekt s vrhunskim trenerima. Siguran sam da će to Ivan i Tomi (Dijaković) odraditi na jednom visokom nivou. Bit će to zanimljiv kamp na kojem će biti dosta dobrih svjetskih i europskih boraca iz vrhunskih organizacija poput KSW-a i UFC-a. Veselim se tom projektu i jedva čekam da sve krene."

KSW-ov prvak bio nam je i idealan sugovornik za jednu UFC temu. Naime, ovoga vikenda održava se UFC 251, a na istom će se za titulu u njegovoj kategoriji boriti ruski udarač Petr Yan i legendarni Brazilac Jose Aldo.

"To će biti jako zanimljiv meč, a ja dajem prednost Yanu jer je mlađi i po meni kompletniji borac koji je dosta opasan za cijelu bantam kategoriju. Vrhunski je to boksač i netko tko je odličan u svim segmentima borbe. Mislim i da je Aldo na zalasku karijere, a to je još jedan razlog zašto prednost dajem Yanu. No, isto tako, želim gledati Alda protiv ovoliko kvalitetnog protivnika. Jose uvijek može iznenaditi. Jedva čekam, bit će to sigurno odličan meč."

Aldo i Yan bore se, zapravo, za titulu koja je odlaskom Henryja Cejuda izgubila svog vlasnika. Jedan od najuspješnijih MMA boraca u povijesti je, podsjetimo, prekid karijere objavio nakon što je u svibnju pobijedio Dominicka Cruza.

"Cejudo je stvarno napravio vrhunski posao. Osvojio je pojaseve u muha i bantam kategorijama. Strašan borac. Kompletan. Fizički vrhunski pripremljen. Napravio je sve što je trebao, ali smatram da će se, kao i mnogi prije njega, vratiti iz te mirovine jer će sigurno dobiti dobru ponudu. Ne čini mi se da je gotov s karijerom. Napravio je vrhunski posao, ali vidjet ćemo", komentirao nam je Račić za kraj i ovu temu.

Linker
23. travanj 2024 09:53