Regija

Babić za FS otkrio planove, 'Savage' već zna tko ga čeka nakon Irca: 'Kennedy pada u prvoj rundi!'

Alen Babić
 Instagram
Možda i tri puta u ringu do kraja ove godine...

Alen Babić (4-0) nastavlja u žestokom ritmu i samo šest tjedana nakon velike pobjede nad Shawndellom Wintersom ponovno ulazi u ring!

Neporaženi hrvatski nokauter svoju će petu profesionalnu pobjedu loviti 4. listopada, a za protivnika će u Velikoj Britaniji imati Irca Nialla Kennedyja (13-1-1).

"O Kennedyju stvarno ne znam apsolutno ništa. Tek sam saznao za to ime. O njemu sam do sada pogledao nekakvih 15-ak sekundi snimke i moram reći da tu ne vidim nikakav problem. On je jedan od milijun boksača, isti, identičan... Rekao bih dosadan boksač. Nije ni približno agresivan poput mene. Sve nešto na pola radi i mislim da neću imati nikakvih problema da prođem kroz njega. Shawndell Winters je bio puno ozbiljniji protivnik, a trebale su mi samo četiri minute. Stoga mislim da će Kennedy pasti u prvoj rundi", samouvjereno će Babić koji nam se javio iz Crne Gore.

"Tu sam došao održati obećanje i pomoći jednom vrlo talentiranom boksaču - Dilanu Prašoviću. Uskočio sam na tjedan dana da odradimo pet sparinga. Već se u subotu vraćam za Zagreb, a 27. putujem za London. Dio priprema odradio sam i s Markom Milunom te svojim trenerom Leonardom Pijetrajem", objašnjava nam Alen.

Poznavajući tebe, ovako brz povratak u akciju te sigurno oduševio?

"To je moja želja od samoga početka. Ja sam rekao Eddieju Hearnu da želim boksati svaki tjedan, kao 'old school' boksači. Kao Sugar Ray Robinson, kao Roberto Duran, kao velike legende ovoga sporta. Trenutno uživam u toj medijskoj pozornosti jer sam stvarno dokazao svima da sam drugačiji i da neću biti još jedan dosadni boksač, kakvih ima tisuću... Nego da donosim nešto drugo u ring i da ovo može biti početak nečeg velikog. Jako sam zadovoljan s ovim datumom. Dva meča još sigurno imam do kraja godine, a još jedan je u zraku."

Prije nego što je Matchroom Boxing potvrdio Kennedyja kao Babićevog protivnika, u kombinacijama su se spominjala neka druga imena poput Davea Allena, Kasha Alija, Toma Littlea ili Nicka Webba.

"Tom Little je i dalje protivnik koji je u igri. S njim ću najvjerojatnije boksati već na revanšu Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina (21. studenog). A u međuvremenu je uskočio taj Irac, Niall Kennedy. Nikad nisam čuo za njega, niti sam pričao o njemu. Samo su mi poslali njegovo ime i mi smo rekli - može. Nekakva posebna priprema mi za njega ne treba, važno je održavati formu. Treniram već 10 godina i smatram da je u usporedbi s ovim trenutnim protivnicima iz TOP 100 moj boks na jednoj višoj razini, a pored toga smatram i da već sada pripadam samom vrhu."

Na istoj priredbi 4. listopada, ali u glavnoj borbi večeri, nastupa Marko Čalić (11-0). Riječ je o još jednom hrvatskom borcu kojeg Alen jako dobro poznaje. Čalića čeka brončani olimpijac i aktualni WBA međunarodni prvak - Joshua Buatsi (12-0).

Split, 110514.
SC Gripe.
Finalne borbe pojedinacnog Prvenstva Hrvatske u boksu za seniore. 
Na fotografiji: Marko Calic (Pula) i Alen Babic (Sesvete) u kategoriji -91.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Alen Babić i Marko Čalić

"Iznimno mi je drago za Marka Čalića. To je moj najveći rival. Imali smo četiri meča. Završili smo s 2:2. Iza nas su ratovi u ringu. Jedno se vrijeme i nismo voljeli, ali uvijek smo ostali prijatelji. Nikad tu nije bilo problema. Izvrstan dečko i izvrstan boksač", komentirao je 'Savage' jedan zaista velik dan za hrvatski boks pa otkrio:

"Eddie Hearn mi je preko Instagrama poslao poruku i pitao me za Čalića: 'Reci mi, kakav je taj Marko?' A ja sam mu odgovorio: 'Gospodine Hearn, on me pobijedio dva puta. Znači, dobar je.' Eddie je na to rekao: 'Ne trebaš mi govoriti ništa više.' Čovjek je valjda tražio, a potom i dobio potvrdu Markovih kvaliteta. Ja sam siguran da to za Buatsija neće biti lagan meč. Iako je on ogroman favorit. On je sad, hajdemo reći, u rangu Canela Alvareza. Znači, u top nekoliko je boraca svijeta. No, mislim da Marko može odraditi jako dobar meč te uz malo sportske sreće i hrabrosti tamo negdje u srednjim rundama okrenuti to na svoju stranu."

Istoga dana kada smo saznali za Babićev i Čalićev meč, službenim je postao i revanš Povetkina i Whytea. Je li Alen očekivao tako brz povratak boksačkih zvijezda s obzirom na događanja u njihovom prvom meču?

"To je jako dobar meč. Whyte i Povetkin su superzvijezde. Oni mogu raditi što žele. Malo je čudno da imaju tako brzo revanš, ali meni se to sviđa. To je 'old school' stil kojeg ljudi žele vidjeti. Mislim da će Dillian biti puno spremniji. Spreman je bio i prvi put, ali sad će biti u glavi puno spremniji", zaključio je 'Savage' koji će nakon svog meča ponovno kao glavni sparing partner pomagati slavnom udaraču iz Brixtona.

Linker
17. travanj 2024 09:27